FrontCore logo
Blikkfanger

6 grunner til å bruke podcast som markesføringsverktøy for ditt kurs

av | okt 24, 2019 | Markedsføring

Mann og kvinne bruker podcast som markedsføringsverktøy

Det kan føles vrient å finne et virkemiddel innenfor digital markedsføring, som kan fange den potensielle deltakeren til ditt kurs.

Markedet for podcast i Norge er for tiden i sterk vekst. Antall lyttere vokser i takt med antall podcaster, og dette er ikke uten grunn.

Vil du øke merkekjennskapen til ditt kurs, ved hjelp av lydmedier? Nedenfor finner du 6 grunner som underbygger hvorfor du bør satse på podcast som kursmarkedsføring:

Jeg regner med du er inneforstått med hva en podcast er? Om ikke:
Podcast, også kalt podkast eller pod, er en redigert lydfil som distribueres på internett. En slik lydfil kan lastes ned på smarttelefon, nettbrett og lignene. Lydfilene kommer ofte i en samling av flere episoder, som i sin helhet kan utgjøre en hel serie.

 

Marked i vekst

I følge Ipsos har andelen som hører på podcast månedelig økt fra 24% i starten av 2017, til 37% i andre kvartal 2019.

Markedet opplever med andre ord en enorm vekst. Det betyr at du som kurstilbyder nå har større muligheter til å kommunisere effektivt med dine potensielle kunder ved å markedsføre kurs med podcast.

Husk at god innholdsmarkedsføring handler om å fortelle en historie, og hva er vel mer naturlig enn å benytte seg av en kanal med historiefortelling i sentrum?

 

Øk merkekjennskap med podcast

Det er viktig at du som kurstilbyder, får frem det unike ved ditt opplæringstilbud. Dette gjør kurset ditt bemerkelsesverdig og lett å huske. Som igjen er med på å skape et skille fra konkurrentene i markedet.

Ved å bruke podcast som kursmarkedsføring blir lytteren fort kjent med merkevaren din.

Når en potensiell deltaker hører på deg jevnlig, vil lytteren opprette en personlig relasjon til deg og ditt kurs. Programlederen vil assosieres med merkevaren, som igjen assosieres med kurset som tilbys. Dette skaper en personlig tilhørighet mellom kunden og kurset.

Du som kurstilbyder bør selv gripe mikrofonen, og kommunisere åpent og direkte med dine potensielle deltakere. Ved å invitere spesialister, vil dette øke tilliten og troverdigheten til kurset.

Podkast er en ufiltrert metode å kommunisere på. Det er blant annet en måte å ta med deltakeren inn i et hjørne for gode samtaler og lærdom. Lytteren dras med på en reise av følelser som ligger bak det kurstilbyderen formidler.

 

Nå en eksisterende målgruppe

Ved å bruke lydfil som markedsføringskanal kommuniserer du direkte med dine potensielle deltakere, og trenger ikke å være redd for at markedsføringen når et irrelevant publikum.

Dette mediet er ikke som en reklameplakat du tilfeldigvis går forbi på gaten, og velger å ignorere. Når lytteren først har trykket seg inn på podden, vil budskapet nås direkte ut til den som hører på. Fordelen med podcast som markedsføringskanal, er at budskapet fanges opp på en annen måte, i form av at  personen som lytter, er mer bevisst og interessert i det de lytter til. Som regel er lytteren så interessert i emnet, at de gjerne spiller av flere episoder.

 

Jente hører på podcast på kollektiv transport

 

Lett tilgjengelig for kunden

Podcast som kursmarkedsføring er bærekraftig. Dine potensielle deltakere kan lytte til budskapet når og hvor de vil. De kan til og med velge mellom flere enheter å benytte seg av da både smarttelefon, nettbrett og PC støtter formatet.

I dag ser vi stadig vekk folk gå med plugger i ørene, uavhengig av hvor de befinner seg. På bussen, på tur i skogen, i butikken, og til og med hjemme i sengen. Kunden er ikke avhengig av en skjerm for å få med seg budskapet, og trenger ikke å være fysisk til stede på et bestemt tidspunkt.

Visste du at dette er de tre situasjonene lyttere som regel er i når de lytter til Podcast?

  • Når en reiser kollektiv (44%)
  • Går ute (36%)
  • Husarbeid/matlaging (32%)

Kilde: IPSOS

 

Effektivt å produsere

En lydfil er ikke bare lett tilgjengelig for kunden. Den er også enkel å produsere for deg som tilbyder. Det eneste du trenger for å skape en god pod er en mikrofon, et redigeringsverktøy og en publiseringskanal. Det er dermed effektivt å produsere, uten at dette skal gå utover markedsføringskostnadene.

 

Podcast som opplæringsverktøy

Når du først er i gang med å bruke podcast som verktøy i markedsføring, hvorfor ikke dele kjernekompetansen du og dine kolleger sitter med, ved å bruke det som opplæringsverktøy?

Dette gjør kurstilbudet mer fleksibelt for deltakeren, i form av at deltakeren kan fullføre kurset når og hvor de vil.

Vår kunde Utdannet.no har valgt å holde gratis kurs gjennom podcast. De tilbyr blant annet kurs i Adobe-programmer og Google Adwords. Noen av episodene varer ikke lenger enn fem minutter. Dette holder til å fange oppmerksomheten til deltakeren, og gjør at deltakeren ønsker å lære mer, ved å spille av neste episode. Å holde kurs i et slikt format bidrar til økt rekruttering til deres nettkurs, som er Utdannet.no sitt hovedprodukt. På denne måten kan du få flere deltakere med podcast.

Utdannet.no bruker podcast som opplæringsverktøy

 

Bli med på trenden

I en verden som stadig blir mer digital, vil det være en fordel å ikke alltid være avhengig av at deltakeren møter fysisk opp på kursene dine. Ved å bruke podcast som kursmarkedsføring, eller opplæringsverktøy vil det få mottakeren til å føle at de sitter rundt bordet og deltar i samtalen, uavhengig av hvor de befinner seg. Bli med på trenden, og bruk podcast som kursmarkedsføring i dag.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

FrontCore-teamet
Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2600 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 18 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Tjenester

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Vær synlig der folk leter etter kursene dine

På Norges ledende kursportal Kursguiden.no leter over 1 million kurssøkere etter kurs hvert år. Sørg for at det er dine kurs de finner.

Forfatter: Mari Carlsen

Forfatter: Mari Carlsen

Content Manager

Mari produserer digitalt innhold for FrontCore, og er med på å hjelpe kurstilbydere å oppnå en lønnsom kurshverdag. Hun har en bachelorgrad i Kommunikasjonsledele ved Handelshøyskolen BI og brenner for ekstern kommunikasjon. Mari har tilegnet seg Inbound-sertifisering gjennom HubSpot Academy.  Besøk Maris LinkedIn-profil her.

Hvorfor trenger du både LMS og TMS?

Å velge riktig programvare for din kursvirksomhet kan være vanskelig. I dette blogginnlegget ser vi på forskjeller og likheter mellom de to systemene, LMS og TMS, sånn at du kan velge det som passer din kursvirksomhet best!

les mer