FrontCore logo
Blikkfanger

Bli inspirert av TED Talks om kurs og opplæring

av | jan 28, 2020 | Verktøy

TEDtalks for kurs og opplæringstilbydere

Trenger du inspirasjon til å tenke i nye baner? For to år siden publiserte vi et blogginnlegg der vi gjorde rede for fire TED talks videoer skreddersydd for de som jobber i kurs og opplæringsbransjen. Du kan lese innlegget «Må se» TED talks for profesjonelle i kurs- og opplæringsbransjen HER.

Jeg har plukket ut fire nye, og givende videoer jeg mener tilbydere av kurs og opplæring bør ta seg tid til å se og ta inspirasjon fra. I tillegg  har skrevet en introduksjon til hver av videoene i tillegg til å legge den ved.

Dersom du ikke allerede har lest vårt tidligere innlegg, og er usikker på hva TED talks er:

En TEDx Talk er et showcase for foredragsholdere, der de kan presentere gode og velformulerte ideer på under 18 minutter.

Dette kan være noe som er nytt og overraskene, eller en god idè publikum kanskje allerede har hørt, men med et nytt argument som utfordrerer deres standpunkt.

Du kan lese mer om konseptet bak TEDx Talks HER.

 

Revolusjonen av online læring – Daphne Koller

I denne videoen forteller Professor Daphne Koller om viktigheten av online læring, der hun introduserer problemstillingen med blant annet vanskeligheten av rett til skolegang i Sør-Afrika, der utdanning og læring absolutt ikke er lett tilgjengelig. Koller gjør også rede for de høye kostnadene som følger med høyere utdanning i land der det er mer tilgjengelig. Kostnadene har økt med nesten det dobbelte siden 1985, noe som gjør utdanning uoverkommelig for mange mennesker.

På bakgrunn av dette har Koller og Co-founder av Cousera, Andrew Ng, gjort kurs fra toppuniversiteter nettbasert og gratis for alle som ønsker å ta dem. Dette som en tjeneste, men også for undersøke hvordan mennesker lærer best.

Professoren kommer med oppsiktsvekkende resultater: Online kursene ble demonstrert av tre større Stanford klasser, der hver av de hadde kapasitet på 100 000 mennesker, eller mer. Det samme kurset som tilbys på universitetet har kapasitet på 400 mennesker. Dersom Andrew skulle nådd samme målgruppe i et fysisk klasserom, som i et online kurs, måtte han undervist i det samme i 250 år. Se mer om hvorfor du bør satse på nettbaserte kurs her:

 

La oss bruke video til å gjenoppfinne utdanning – Sal Khan

Pedagog og entrepresnør Salman Khan, også kjent som Sal Khan, forteller om hvordan og hvorfor han skapte Khan Academy. Akademiet består av informative videoer i flere fagområder, men startet som kun matte.

Reisen begynte i 2004, da han laget video tutorials i matte for hans kusiner. Han la deretter ut noen av videoene offentlig, og engasjementet rundt videoene økte. 12 år senere hadde Khan sitt eget selskap, med mer en 42 millioner registrerte brukere fra 190 land.

Khan gjør rede for hvordan en kan gi studenter og kursdeltakere en slags motsatt undervisning ved hjelp av videoundervisning i videoen under:

 

Sugata Mitra – Bygg en skole i skyen

Professor i pedagogisk teknologi, Suga Mitra, har en litt annen vinkling på hvordan læring bør foregå, og spør seg selv hvordan fremtidens læring kommer til å bli. Han mener skoler slik vi kjenner dem i dag er foreldet, og at vi muligens ikke trenger å gå på skole dersom vi kan søke opp det vi lurer på i løpet av få minutter. Med hans eksperiment «Hole in the wall», har han bevist hvordan barn kan utforske og lære av hverandre ved hjelp av en maskin, ressurser og veiledning fra skyen.

Han sier blant annet: «Vi trenger å se på læring som som et produkt av selvorganiserende utdanning. Hvis du lar utdanningsprosessen være selvorganiserende, så oppstår læring. Det handler ikke om å få læring til å skje, men å la læring skje.»

Se Mitras inspirerende foredrag om selvorganiserte læringsmiljøer her:

 

Den ene tingen alle gode undervisere gjør – Nick Furham

Doktor Nick Fuhrman oppmuntrer til hvilke egenskaper vi bør se etter ved gode undervisere. Foredraget gir inspirasjon til personlig innvirkning vi kan ha på andre – både i og utenfor klasserommet.

Se videoen for å få hemmelighetene til å bli en god underviser:

 

Hvordan kan AR endre utdanning fullstendig? – Florian Radke

Vi har skrevet litt om utviklingen av teknologi, og hvordan dette har innvirkning på læringsmetoder på bloggen tidligere. Blant annet om VR er mer effektivt enn andre læringsmetoder. I dette foredraget tar Florian Radke for seg nettopp dette.

Han forteller blant annet om hvordan AR ikke er en leke, men et mektig instrument som vil hjele å løse verdens største problemer.

Han gjør også rede for hvordan vi kan lage en plattform for undervisning, menneskelig kontakt og produktivitet gjennom AR: «Gjennom AR kan vi lage utrolige ting. Vi vil forbedre utdanning og produktivitet.»

Ble du inspirert av en eller flere av foredragene? Har du kanskje allerede tenkt på noe av det de nevner i videoene? Del gjerne andre relevante TED Talks for kurs og opplæringstilbydere i kommentarfeltet under.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få bedre grunnlag for beslutninger og strategiplanlegging

Tjenester

Spar opptil 61% tid 

Med kursadministrasjon fra FrontCore kan du forenkle og automatisere de viktigste prosessene i kursvirksomheten, slik at du får tid til de verdiskapende aktivitetene.

Forfatter: Mari Carlsen

Forfatter: Mari Carlsen

Content Manager

Mari produserer digitalt innhold for FrontCore, og er med på å hjelpe kurstilbydere å oppnå en lønnsom kurshverdag. Hun har en bachelorgrad i Kommunikasjonsledele ved Handelshøyskolen BI og brenner for ekstern kommunikasjon. Mari har tilegnet seg Inbound-sertifisering gjennom HubSpot Academy.  Besøk Maris LinkedIn-profil her.

Relaterte artikler