FrontCore logo

«Må-se» TED Talks for profesjonelle i kurs- og opplæringsbransjen

av | okt 12, 2018 | Verktøy

TED Talks for kurs og opplæring

Er tiden inne for å tenke nytt? Trenger du noe som rører nysgjerrigheten din, gir deg nye idéer, skifter perspektivet ditt eller viser deg hva som er mulig?

Jeg har plukket ut fire TED Talks om du definitivt bør la deg inspirere av dersom du jobber i kurs- og opplæringsbransjen!

Selv om jeg har skrevet en introduksjon til hver tale, ligger den virkelige verdien i å se videoene. Dersom du ønsker å sitte igjen med noen nye idéer, anbefaler jeg å ta fram penn og papir.

 

Hva er TED og TED Talks?

Dersom du ikke allerede er klar over hva TED er for noe, får du her en liten introduksjon.

TED er en nonprofit organisasjon som har viet seg til å spre idéer verden over. Dette skjer vanligvis i form av korte, kraftige taler på 18 minutter eller mindre. Du kan lese mer om formatet på TED talks her.

Selv om TED’s fokusområde startet med teknologi, underholdning og design, dekker organisasjonen i dag nesten alle emner du kan tenke deg på mer enn 100 språk. I tillegg til den globale tilnærmingen, arrangeres det selvstendige TEDx-eventer som fokuserer på lokalsamfunn rundt om i hele verden.

Nå over til det som vil åpne øynene dine…

 

Ramsey Musallam – 3 regler for å fremme læring

Kjemi-lærer Rasmey Musallam deler hvordan en livstruende sykdom ledet han fram til en sann forståelse av det å undervise. Inspirert av kirurgen som reddet livet hans, kom han fram til 3 regler for å inspirere til læring.

Rasmey oppfordrer oss til å omfavne nysgjerrighet, til å ikke frykte den rotete prosessen med prøving og feiling, samt å øve på å reflektere.

Selv om Rasmey’s TED Talk primært er rettet mot skoleutdanning, er budskapet hans minst like inspirerende for de som driver med kurs og opplæring utenfor skolesystemet. Vi må gå fra å være formidlere av innhold til å vekke nysgjerrighet og få andre til å reflektere.

Christopher Emdin – Teach teachers how to create magic

Hva har rappeshow og søndagsgudstjenester til felles? Som Christopher Emdin sier i sin TED talk: De klarer å underholde og undervise på samme tid. Dette er en ferdighet som det ofte ikke fokuseres på når det kommer til opplæring av de som skal lære opp andre.

I sin Ted talk snakker Emdin om sin visjon om å gjøre klasserommet levende.

Melissa Marshall – Talk nerdy to me

Melissa Marshall’s TED talk er opprinnelig en beskjed til alle forskere om at vi «ikke-forskere» er interesserte i det de driver med og at vi ønsker å bli fortalt om det på en måte som vi kan forstå. På bare 4 minutter deler hun kraftige tips om det å presentere komplekse idéer til et generelt publikum.

I kurs- og opplæringsbransjen er det også ofte komplekse idéer som skal formidles. Du kan med andre ord bruke disse tipsene selv om du ikke er en forsker!

Diana Nyad – Never, ever give up

Selv om denne ikke har en direkte kobling til kurs og opplæring, kan de aller fleste lære mye fra Diana Nyad.

Med fire mislykkede forsøk på å svømme over den ekstreme, 100 kilometer lange strekningen mellom Cuba og Florida bak seg, og til tross for maneter, haier og hallusinasjoner, klarte hun endelig å oppnå sutt livsmål i en alder av 64 (!) år.

Dianas historie er en påminnelse om å tenke stort, sette seg mål og å godta å feile underveis i reisen mot målet.

Uansett hva slags minefelt du er nødt til å krysse, vil du kunne nå målene dine dersom du har en sterk plan, tar ansvar og engasjerer deg for å oppnå dem.

La denne videoen inspirere deg til å fortsette å jobbe mot dine egne mål som profesjonell i kurs- og opplæringsbransjen.

Lot du deg inspirere av noen av videoene? Har du selv en god TED Talk som du ønsker å anbefale til profesjonelle i kurs- og opplæringsbransjen? Del gjerne i kommentarfeltet!

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2600 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 18 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Tjenester

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Få en mobilvennlig påmeldingsløsning på egen hjemmeside

Over 2500 kurstilbydere benytter seg av FrontCore’s løsninger for kursadministrasjon og webmarkedsføring av kurs.

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere og opplæringsansvarlige med å oppnå en mer effektiv og lønnsom hverdag. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøskolen BI og er Inbound-sertifisert gjennom HubSpot Academy. Besøk Elines LinkedIn-profil her.