FrontCore logo

8 tips: Hvordan få flere påmeldinger gjennom nettsiden din

av | jun 4, 2020 | Påmeldingssystem

Mann får påmeldinger fra egen nettside

Det finnes haugevis av tilgjengelige artikler der ute med generelle råd om det å lage gode nettsider. Men hvordan lager du egentlig en nettside som gir deg masse påmeldinger på kursene dine? I dette blogginnlegget får du 8 tips til hva du kan gjøre med nettsiden din for å få flere kurspåmeldinger.

 

Gjenspeil kundereisen i din sidenavigasjon

Logisk sidenavigasjon gjør det enkelt for dine besøkende å raskt finne fram til den informasjonen som de er på utkikk etter. Ved å matche din sidenavigasjon opp mot kundereisen til brukerne dine, vil du kunne tilby brukerne den informasjonen de er ute etter til enhver tid, og dermed også konvertere flere av de besøkende.

I tillegg vil god sidenavigasjon hjelpe søkemotorene med å indeksere nettsiden din, slik at du rangerer i søkeresultatene og får drevet trafikk inn på nettsiden din.

Her er noen punkter du som kurstilbyder bør vurdere for å fastslå om sidenavigasjonen din er god nok:

 • Er det enkelt å finne fram til informasjon om kursene dine på nettsiden din?
 • Navigerer brukeren gjennom all nødvendig informasjon før du presenterer brukeren for et påmeldingsskjema i et forsøk på å konvertere?
 • Dras oppmerksomheten mot dine viktigste salgsargumenter?
 • Er dine CTA’s så tydelige at det er innlysende for brukeren hvor han bør klikke?

For å finne ut hvordan brukerne dine navigerer på nettsiden din, kan du se på «atferdsflyt» i Google Analytics og/eller bruke verktøy som heatmaps og recordings som du setter opp med f.eks Hotjar.

Sjekklistemal

for kurs

-  Få bedre oversikt over fremgang

-  Fordel ansvarsområder

-  Sett frister for fullføring 

-  Kryss av ferdigstilte oppgaver

Velg riktig plassering av påmeldingsskjema

Ikke la brukeren navigere bort fra viktig kursinformasjon for å fylle ut et påmeldingsskjema. Det er to grunner til at du bør unngå dette.

 1. Hver gang brukeren sendes til en ny URL, risikerer du at brukeren detter av. Risikoen er spesielt høy dersom du har en treg nettside.
 2. Brukeren mister muligheten til å forsikre seg om viktige kursdetaljer når all kursinformasjon ligger igjen på siden de ble navigert bort fra.

Det optimale er å legge påmeldingsskjemaet ved siden av kursbeskrivelsen din. Da sørger du for at skjemaet er i umiddelbar nærhet når brukeren er klar for å konvertere, og at all viktig kursinformasjon fortsatt er tilgjengelig under skjemautfylling.

Scanlearn har gjort en super jobb med dette:

Scanlearn påmeldingsskjema med tekst

 

Få fram verdien av kursene dine

Har du ett av de følgende to problemene?

 1. Du har lagt ut masse informasjon om kursene dine på nettsiden din, men det er ingen som finner informasjonen din og dermed heller ingen som henvender seg eller melder seg på.
 2. Trafikken inn på nettsiden din er høy, sidevisningene er mange og kursene dine er godt synlig for potensielle kunder. Likevel får du lite påmeldinger.

Da anbefaler jeg deg å gjøre forbedringer av kursbeskrivelsene dine. Gode kursbeskrivelser er essensielt for både det å være synlig i søkeresultatene i Google og andre søkemotorer (Med andre ord; for å drive trafikk inn på siden), samt for å konvertere kurssøkende til kursdeltakere.

Det er i selve kursbeskrivelsen du skriver de frasene som gjør at dere dukker opp i søkemotorene, samt de frasene som sørger for innsalget som konverterer kurssøkende til kursdeltakere.

Pilikon lyseblåFå 13 tips til hvordan du kan forbedre kursbeskrivelsene dine her.

 

Fremhev dine positive kundeomtaler

Jeg vet ikke med deg, men jeg investerer sjeldent penger i noe jeg ikke finner positive kundeomtaler om.

Og jeg er ikke alene. En undersøkelse utført av Dimensional Reaserch viser at så mye som 90% sier at de lar seg påvirke av andres kundeomtaler når de tar en kjøpsbeslutning.

Dessuten: Positive kundeomtaler er den mest troverdige formen for markedsføring.

Dersom nettsiden din fri for kundeomtaler, bør du med andre ord sørge for å hente fram kundeomtalene dine og gjøre disse synlige for dine besøkende.

Og gjem dem ikke på en egen kundeomtaler-side. Synliggjør kundeomtalene dine i kursbeskrivelsene dine, slik at dine besøkende finner dem når de er på riktig sted i kundereisen (Ref. punktet om navigasjon).

Eksempel kundeomtale på produktside

Her ser du hvordan vi i FrotnCore har lagt inn en kundeomtale på vår produktsside, Påmeldingssystem.

 

Har du ingen kundeomtaler å fremheve på nettsiden din? Jeg har skrevet et blogginnlegg om hvordan du kan få flere kundeomtaler her .

 

Ha enkle påmeldingsmuligheter på nettsiden

Denne er kanskje innlysende for mange, men faktum er at mange kurstilbydere fortsatt mangler enkle påmeldingsmuligheter på egen hjemmeside.

«Send en e-post for påmelding» eller «Ring ********* for å melde deg på» regnes ikke som enkle påmeldingsmuligheter. Dette er en sikker måte å ikke få flere påmeldinger gjennom nettsiden på. 

Folk foretrekker å foreta påmeldinger på nett. Booking Live har kartlagt flere grunner til det:

 • Det er på nett kunder leter etter informasjon.
 • Påmelding på nett kan gjøres hvor som helst, når som helst.
 • Påmelding på nett er delbart; Brukeren kan enkelt sende påmeldingslinken til noen de ønsker å ha med på kurs.
 • Nettpåmelding får brukeren til å føle at han/hun har kontroll over kjøpsprosessen.

Ønsker du flere påmeldinger? Senk terskelen for påmelding med gode påmeldingsmuligheter på nettsiden din.

 

Velg riktig antall felter

Når vi først er inne på å senke terskelen for påmeldinger, kommer vi ikke unna antall felter i påmeldingsskjemaet ditt.

Det kan være fristende å be om masse informasjon om deltakerne dine i påmeldingsskjemaet. Men hvor mange felt kan du egentlig ha i skjemaet ditt uten at du risikerer at det går utover konverteringen?

Det er gjort massevis av undersøkelser på skjema- og feltoptimalisering, og dommen er klar: Jo færre felt, jo bedre konvertering.

Formstack er blant aktørene som har gjort slike undersøkelser. De har kommet fram til at:

 • Å redusere antall skjemafelter til 10 eller under øker konverteringer med 120%
 • Å redusere antall skjemafelter til 4 eller under øker konverteringer med 160%

Det betyr likevel ikke at du skal la være å be deltakeren om informasjon som er nødvendig for at påmeldingen blir fullstendig.

Dessuten: Har du vært flink nok til å få fram verdien av kurset ditt og dermed motivert deltakeren tilstrekkelig, vil deltakeren være mer villig til å fylle ut flere felter. Dette illustreres godt av Fogg’s Behavior Model:

Foggs behavior model

Kilde: Kristen Sunde, Slideshare

 

Server kursene dine på sølvfat

Før du presenterer dine besøkende for en fengende kursbeskrivelse og et kort og brukervennlig påmeldingsskjema, bør du gi de mulighet til å få oversikt over kurstilbudet ditt. Det vil si; Hvilke kurs du tilbyr, samt når og hvor du tilbyr dem. Dette gir du effektivt med en oversiktlig kurskalender.

Ved at du serverer kursene dine på sølvfat (Les: Kurskalender), slipper brukeren å bla gjennom utallige sider på nettsiden din for å finne fram til det kurset som passer hen best. Gjør du livet på jakt etter riktig kurs enkelt, øker du sannsynligheten for å få flere påmeldinger gjennom nettsiden

En kurskalender vil ikke bare oppleves som brukervennlig for dine potensielle kursdeltakere, men er også en fin måte å vise (les: skryte av) hvor stor aktivitet kursvirksomheten har før du presenterer brukeren for et påmeldingsskjema.

Trygg Kurs kurskalender eksempel

Her ser du et eksempel på en konverteringsoptimal kurskalender. Trygg kurs har her brukt FrontCore’s påmeldingssystem med kurskalender, hvor de har tilpasset layouten etter egen designprofil og lagt inn en kontrastfarge på CTA-knappen som fanger brukernes oppmerksomhet. Her får brukeren god oversikt over kurstilbudet før han bestemmer seg for det kurset som passer best for han.

 

Mobilvennlighet

Det finnes mange årsaker til at det er viktig å ha en mobilvennlig nettside.

En av de viktigste årsakene er at den globale statistikken viser at 52% er på mobiltelefoner når de søker etter informasjonen på nettet. Dette har resultert i Google’s «mobile first»-indeksering, som innebærer at Google bruker den mobile versjonen av nettsiden din for indeksering og rangering. Er nettsiden din lite brukervennlig på mobil, vil du kunne oppleve dårligere rangeringer i søkemotoren – og dermed også færre besøkende på nettsiden din.

En annen viktig årsak er at du mister påmeldinger dersom påmeldingsskjemaet ditt ikke er brukervennlig også på mobil. I følge undersøkelser gjort på temaet, mister man så mye som oppimot 30% av sine potensielle påmeldinger dersom påmeldingsskjemaet ikke er optimalisert for mobil.

Har du ikke mobilvennlig påmeldingsskjema i dag? FrontCore’s påmeldingssystem har responsive påmeldingsskjemaer som fungerer like godt på alle enheter.

 

Les også:

Pilikon lyseblå92 kraftfulle ord som hjelper deg med å selge kursene dine

Pilikon lyseblåSyv effektive kampanjeidéer: Hvordan selge kurs til tidligere deltakere

 

Få flere påmeldinger gjennom nettsiden din

Ønsker du flere påmeldinger gjennom nettsiden din, bør du la sidenavigasjonen din gjenspeile dine kunders kjøpsreise. Gå for en konverteringsoptimal påmeldingsløsning med mobilvennlig kurskalender og påmeldingsskjemaer uten for mange utfyllingsfelter. Og glem ikke viktigheten av å ha skikkelig gode kursbeskrivelser med kundeomtaler som virkelig selger inn kursene dine.

Og du? Trenger du konverteringsoptimale skjemaer og et system å administrere påmeldingene dine i? Test ut påmeldingssystemet fra FrontCore gratis her.

Sjekklistemal

for kurs

-  Få bedre oversikt over fremgang

-  Fordel ansvarsområder

-  Sett frister for fullføring 

-  Kryss av ferdigstilte oppgaver

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort alle oppgavene dine

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

1 kommentar

 1. Jeg er ikke teknisk kyndig på data. Derfor trenger jeg hjelp fra dere som er proffe.

  Svar

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *