FrontCore logo
Blikkfanger

5 myter om kursadministrative løsninger

av | des 19, 2019 | Kursadministrasjon

Myter om kursadministrasjon

Vurderer du å anskaffe deg en kursadministrativ løsning, men er bekymret for ulike aspekter ved om det lønner seg for akkuratt din bedrift?

Adopsjon av en ny programvare skaper ofte usikkerhet i virksomheten. Det finnes flere myter om hvorfor det ikke lønner seg for den enkelte bedrift å gå til innkjøp av et kursadministrativt system.

I dette innlegget vil vi presentere 5 myter du kan se bort i fra dersom du vurderer å gå til anskaffelse av en kursadministrativ løsning.

 

LES OGSÅ: 6 funksjoner du trenger i en kursadministrativ løsning

 

«Bedriften vår er for liten»

Mange forbinder automatiserte løsninger med store og kompliserte virksomheter. På grunnlag av dette velger mindre virksomhetene ofte å unngå anskaffelse av en slik programvare.

En kursadministrativ løsning passer virksomheter i alle størrelser og fasonger. For hva er vel bedre enn å starte sin kursvirksomhets karriere med en skreddersydd løsning, som kan spare dere for unødvendig administrativt arbeid fra start?

De fleste løsninger kan tilpasses etter størrelsen på bedriften, ved at modulene skreddersys etter hva som passer deres behov. Dette hjelper bedriften å vokse seg større fra start.

 

LES OGSÅ: 5 tips til å oppnå vekst i din kursvirksomhet

 

«Vi er ikke klare for forandring»

Å vende gamle rutiner og vaner kan være noe av det mest skremmende ved å anskaffe seg noe nytt og innovativt. Å bryte ut av rutiner er naturligvis ikke topp prioritet hos de fleste kursvirksomheter.

Frykten for endring er dessverre svært utbredt. Men med det utrolige tempoet i teknologisk utvikling i form av digitalisering, vil det være nødvendig å se fremover.

Den reelle risikoen er ikke å bevege seg med utviklingen, men å stå stille. Dette vil føre til at du ikke kommer videre, mister sjansen til å forbedre deg og henger bak konkurrentene dine i utviklingen.

 

LES OGSÅ: Hvordan skape en konkurransedyktig kursvirksomhet

Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene om kursadministrative løsninger og besvart dem alle. Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon og ta riktig beslutninger for din kursvirksomhet. 

«Det er for dyrt»

Som regel er det kostnadene som følger med en kursadministrativ programvare som er det første og ofte det viktigste vurderingsgrunnlagget ved anskaffelse.

En slik investering er kostbart, men mange glemmer å tenke på hvor besparende dette er i det lange løp.

Return on investment, også kalt ROI, er et begrep som ofte brukes i sammenheng med å forklare hvor mye en får igjen for hver krone. Det er viktig å balansere kostnadene med hvor mye en får igjen for det, og hvor mye kostnader dette vil spare din virksomhet for over tid. Dersom du kan spare 61% av tiden du ellers ville brukt på kursadministrative oppgaver, og bruke tiden på å levere flere kurs, samt utføre fler verdiskapende oppgaver. Vil det egentlig være så kostbart over tid?

kursadministrasjon dyrt

 

LES OGSÅ:  9 tips for å øke lønnsomheten i kursvirksomheten

 

«Kan ikke koble opp mot andre systemer»

Flere unngår å anskaffe kursadministrative systemer grunnet at de tror systemene ikke kan kobles opp mot andre nødvendige systemer som brukes i forbindelse med kursadmin. Mange uttrykker at det viktigste er muligheten til å koble løsningene opp mot fakturasystemer som VISMA og lignende.

Sannheten er at man kan koble de fleste kursadministrative løsninger opp mot alle systemer som har API mottak. Dette gjør det enkelt å integrere de ulike systemene. Det er med på å skape en god flyt i de administrative oppgavene i virksomheten.

 

LES OGSÅ:  De 3 største utfordringene kurstilbydere står overfor

 

«Programvarer er komplisert å lære»

Alt som er nytt å sette seg inn i, vil selvsagt være utfordrende til en viss grad. Men husk å ikke putt alle programvarer under èn og samme kam. En programvare som er godt designet skal være enkelt å bruke dersom du har blitt veiledet gjennom implementeringen.

De fleste kursadministrative programvarer er enkle å bruke, og før du vet ordet av det vil det være helt naturlig å benytte seg av det i arbeidshverdagen.

 

LES OGSÅ:  5 steg ved valg av løsning for kursadministrasjon

 

Ta knekken på mytene

Det er ingenting som kan stoppe deg fra å ta i bruk en kursadministrativ løsning, som kan hjelpe virksomheten din å vokse det neste året. Visste du at FrontCore tilbyr skreddersydde administrative løsninger til dine kurs? Vi hjelper deg å finne den riktige løsningen. Les mer om kursadministrasjon fra FrontCore her.

 

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få bedre grunnlag for beslutninger og strategiplanlegging

Tjenester

Spar opptil 61% tid

Med kursadministrasjon fra FrontCore kan du forenkle og automatisere de viktigste prosessene i kursvirksomheten, slik at du får tid til de verdiskapende aktivitetene.

Forfatter: Mari Carlsen

Forfatter: Mari Carlsen

Content Manager

Mari produserer digitalt innhold for FrontCore, og er med på å hjelpe kurstilbydere å oppnå en lønnsom kurshverdag. Hun har en bachelorgrad i Kommunikasjonsledele ved Handelshøyskolen BI og brenner for ekstern kommunikasjon. Mari har tilegnet seg Inbound-sertifisering gjennom HubSpot Academy.  Besøk Maris LinkedIn-profil her.

Relaterte artikler