FrontCore logo
Hvordan velge løsning for kursadministrasjon

5 steg ved valg av løsning for kursadministrasjon

av | sep 13, 2018 | Blogg, Kursadministrasjon | 0 kommentarer

Å velge riktig system for dine kursadministrative oppgaver er avgjørende for suksessen til din kursvirksomhet. Med hundrevis av løsninger tilgjengelig kan det ofte føles overveldende å bestemme seg for én av dem. Du kan i verste fall ende opp med å velge en løsning med funksjonalitet som du ikke trenger og som du betaler i dyre dommer for.

Hvordan går du fram for å sikre deg den løsningen som passer best for din virksomhet?

Her er en 5-trinns guide for å velge den mest fordelaktige administrative løsningen for din kursvirksomhet.

Steg 1: Analysér virksomhetens behov

Start prosessen med å diskutere temaet med kollegaer og beslutningstakere i virksomheten. Definér hva som er virksomhetens behov når det kommer til et kursadministrativt system. Hva slags funksjonalitet trenger dere egentlig?

Når du gjør dette bør du ha flere ting i tankene. Tenk på virksomhetens mål, hvilke oppgaver som skal utføres med det nye systemet, hva som er viktig for de ansatte i virksomheten, hva som er viktig for virksomhetens kunder og ikke minst: Tenk på sikkerhet. Du har ikke lyst til å ende opp med en løsning som ikke er GDPR-kompatibel.

Uansett om det er første gang dere går til anskaffelse av et system for kursadministrasjon eller om dere er ute etter å erstatte et gammelt system, så er det spesielt to ting dere også bør ta stilling til:

Kursadministrativ løsning eller LMS?

Hva er dere egentlig ute etter: Er det et system for kursadministrasjon dere trenger, eller ser dere etter et LMS? Trenger du hjelp til denne vurderingen, har vi skrevet et blogginnlegg om systemer for kursadministrasjon vs. LMS her.

«Alt-i-ett» eller «Best-of-breed»?

I tillegg til dette bør dere ta stilling til om dere er ute etter en alt-i-ett-leverandør eller om en «best-of-breed»-løsning er det beste for dere. Trenger dere en løsning som kun hjelper dere med kursadministrativt arbeid og som spesialiserer seg på dette feltet, eller trenger dere en løsning som også tar for seg andre deler av virksomheten?

Om ikke lenge publiserer vi et blogginnlegg som sammenligner «best-of-breed»-løsninger og «alt-i-ett»-løsninger. Ikke gå glipp av dette blogginnlegget – meld deg på vårt bloggbrev!

to mennesker skriver kravliste for kursadministrativ løsning

Steg 2: Lag en kravsliste

Basert på analysen i forrige steg, bør du nå sette opp en liste med krav til løsningen i en prioriteringsrekkefølge. På denne måten blir det enklere å forstå hva som er avgjørende, hva som er viktig og hva som er fint å ha i løsningen dere ser etter.

Steg 3: Søk etter alternativer som dekker dine behov

Nå som du har din komplette kravsliste og vet bedre hva som er viktig og hva som er «fint å ha», er det på tide å finne noen aktuelle systemleverandører og utelukke systemleverandører som ikke er aktuelle. Benytt deg aktivt av kravslisten din når du gjør research på de ulike alternativene du finner.

Steg 4: Gjør produktevalueringer

Etter å ha funnet noen aktuelle leverandører av kursadministrative systemer, har du sannsynligvis sett deg ut to-tre favoritter som ser ut til ha det du er ute etter. Dette er finalistene dine. Nå er tiden inne for å gå mer i dybden på disse.

Dette kan du gjøre ved å forespørre mer informasjon enn det som er tilgjengelig på nettsiden, booke en demo eller å teste ut en prøveperiode av løsningene.

Mann noterer under demo av kursadministrativ løsning

Når det kommer til så komplekse systemer som kursadministrative systemer, mener vi i FrontCore at du vil få mest ut av å booke en demonstrasjon av løsningen.

Gjennom en demo vil salgspersonen du snakker med få innsikt i hva dine behov er og dermed vise deg hvordan løsningen kan tilfredsstille akkurat disse behovene. Du slipper å rote rundt i en fremmed løsning uten å forstå hvordan ulik funksjonalitet kan hjelpe virksomheten din, og du slipper å bla gjennom lange PDF-sider med produktinformasjon.

Gjennom en demo får du muligheten til å stille spørsmål, slik at du kan forsikre deg om at løsningen faktisk inneholder den funksjonaliteten som du har på kravslisten din. I tillegg får du en kontaktperson som du kan kontakte dersom du har spørsmål i etterkant av demoen.

Steg 5: Ta et valg

Neste steg er å beslutte hvilken løsning dere skal gå for. Forespør forslag fra hver av dine finalister og se på prisopplysninger, mulige implementeringstidspunkter og hvordan de kan hjelpe dere og tilpasse seg deres behov.

Her er det fort gjort å gå i en felle: Mange velger den billigste løsningen til tross for at denne ikke presterer best på punktene oppgitt i kravslisten. På sikt kan dette bli mye dyrere og mer tidkrevende enn å velge riktig løsning på første forsøk. Sørg for at løsningen du velger faktisk oppfyller kravene dine!

Har du fulgt de overnevnte retningslinjene, bør du nå føle deg trygg på at du velger riktig programvare for kursadministrasjon.

Har du vurdert å bruke FrontCore til din kursadministrasjon? Da kan du lese mer om våre administrative løsninger her eller booke en demo med en av våre produkteksperter her.

Gjør som 2500 andre kurstilbydere

Over 2500 kurstilbydere benytter seg av FrontCore’s løsninger for kursadministrasjon og markedsføring av kurs. Book en gratis demo, så viser vi deg hvordan FrontCore kan løfte din kursvirksomhet!

Forfatter: Eline Hagene

Inbound Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere med å oppnå en mer effektiv og lønnsom kurshverdag. Hun er sertifisert i Inbound-metodikken gjennom Hubspot og har studert tre år markedsføringsledelse ved Handelshøyskolen BI. Besøk Elines LinkedIn-profil her.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den!

Få inspirerende og nyttige blogginnlegg rett i innboksen!

konvolutt påmelding nyhetsbrev