FrontCore logo

7 gode grunner: Hvorfor velge SaaS?

av | feb 19, 2018 | Verktøy

Software as a Service (SaaS) har vært tilgjengelig siden tidlig 2000-tallet og er virkelig i vinden akkurat nå. Cisco Global Cloud Index antar at SaaS-distribusjonen kommer til å øke med hele 59 % i 2018.

Likevel er det fortsatt mange som er usikre på hva SaaS er og om SaaS er noe som kan passe deres virksomhet.

Hva er egentlig Software as a Service og hvilke fordeler har Software as a Service? I denne artikkelen får du svar på hva SaaS er, samt 7 gode grunner til å velge Saas.

 

Hva er SaaS?

Software as a Service, også omtalt som SaaS, Software on-demand og programvare som tjeneste, er en form for skytjeneste. Datatilsynet definerer skytjenester som en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring, til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet til internett.

Mange forbinder skytjenester med de populære skytjenesteleverandørene som tilbyr sikker og trygg lagring av bilder, video og filer. Eksempler her er Dropbox, iCloud og OneDrive. Men det finnes mange forskjellige skytjenester på markedet som er tilpasset forskjellige behov og kundegrupper.

Gartner definerer Saas som “software that is owned, delivered and managed remotely by one or more providers. The provider delivers software based on one set of common code and data definitions that is consumed in a one-to-many model by all contracted customers at any time on a pay-for-use basis or as a subscription based on use metrics.”

Litt enklere sagt, er SaaS en abonnerbar skybasert programvare som leveres og administreres eksternt av en leverandør, mens du får tilgang til løsningen gjennom en nettleser. Alt du trenger for å bruke programvaren er med andre ord å abonnere på tjenesten, så får du tilgang gjennom Internett.

SaaS har blant annet blitt vanlig som leveringsmodell for mange forretningsapplikasjoner, inkludert administrasjonsprogramvare, programvare innen CRM, meldingsprogramvare, innkjøpsprogramvare, HRM og fakturering.

7-grunner-til-å-velge-saas

 

7 gode grunner til å velge SaaS

Det er ikke uten grunn at SaaS dominerer dagens IT-utvikling. Software as a Service har nemlig mange fordeler. Vurderer du å abonnere på en SaaS-løsning? Her er 7 gode grunner til hvorfor du bør velge Saas:

 

Du betaler bare for det du bruker

SaaS passer for alle – både til privat og profesjonelt bruk, og for både små og store bedrifter. Årsaken til dette er at du som regel bare betaler for det du faktisk har bruk for. Du slipper å kjøpe store pakker med dyre programvarer som gjør at du må betale for mer enn du trenger. De fleste SaaS-tjenester tilbyr også oppskalering og nedskalering i henhold til bruksnivå, og er dermed svært kostnadseffektive og fleksible.

 

Oppdateringer blir en positiv opplevelse

Fordi løsningen ligger eksternt hos leverandør, gjøres stadig oppdateringer og utvikling av løsningen som kommer deg til nytte uten at du trenger å installere eller laste ned ny programvare. Bare logg inn via nettleseren din og nyt ny funksjonalitet!

 

Tilgang hvor som helst og når som helst

Med en skybasert løsning trenger du ikke befinne deg ved en datamaskin som har programvare installert. Så lenge du har internett, kan du benytte deg SaaS-tjenesten hvor som helst og når som helst. Enklere får du det ikke.

 

Unngå dyre, egenutviklede løsninger

Å utvikle egen programvare er ikke bare tidkrevende og kostnadsfult, men krever også ekspertise. Ved å leie en skytjeneste, slipper du å utvikle, kjøpe, distribuere og styre programvare selv. Tjenesteleverandøren gjør alt dette for deg.

 

Få sikkerhet du kan stole på

Ved å benytte deg av Software as a service, slipper du å tenke på sikkerhet i egen løsning. De aller fleste tjenesteleverandørene av skytjenester tar sikkerhet på aller høyeste alvor og jobber kontinuerlig for å sikre alle data dere lagrer i skyen. Gode sikkerhetsrutiner er ekstremt viktig for å oppnå og beholde tillit fra brukerne, og derfor også en stor prioritering for de aller fleste skyleverandørene. Dette er spesielt aktuelt å tenke på nå som GDPR er rett rundt hjørnet. Konsekvensene av databrudd er nemlig så alvorlige at sikkerhet er noe både du og leverandørene bør være opptatt av.

 

Problemer med lagringsplass og trege enheter utgår

En Saas-tjeneste kan kjøres direkte fra nettleser uten at man trenger å laste ned og installere programvare. Dermed slipper du programvare på datamaskinen og/eller en app som tar plass på telefonen og som stadig må oppdateres. Alt du trenger ligger allerede klart til deg i skyen.

 

Kom raskt i gang

Etter å ha kjøpt en SaaS-tjeneste, er det bare å logge inn med brukernavn og passord, og vipps, så er du i gang!

 

Konklusjon 

Det er med andre ord svært mange fordeler ved SaaS og dermed også mange gode grunner til å velge en SaaS-løsning. Har du noen SaaS-spørsmål, noen SaaS-verktøy som du ønsker å anbefale, eller en SaaS-historie som du har lyst til å dele? Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under!

Sjekklistemal

for kurs

-  Få bedre oversikt over fremgang

-  Fordel ansvarsområder

-  Sett frister for fullføring 

-  Kryss av ferdigstilte oppgaver

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort alle oppgavene dine

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *