FrontCore logo

5 grunner til at du bør velge en skybasert kursadministrativ løsning

av | apr 29, 2020 | Kursadministrasjon

LMS eller kursadministrasjon

Det administrative arbeidet knyttet til det å tilby kurs, er en av de mest avgjørende delene av en kursvirksomhet. Dersom informasjon om kursene og deltakerne er spredt på tvers av en rekke ulike plattformer, systemer og lokasjoner, vil det å administrere kurs bli både tidkrevende og stressende.

Fordi god administrasjon av kurs er viktig for mange kurstilbydere, finnes det hundrevis av mulige løsninger der ute. Kursadministrative løsninger, virtuelle læringsmiljøer (VLE) og digitale læringsplattformer (LMS) tilbyr alle løsninger som kan ligne på hverandre, men som er svært forskjellige i virkeligheten og som bør benyttes til ulike formål.

Hvilken løsning du bør velge, avhenger av formålet ditt og av hva slags funksjonalitet du har behov for. Du bør også se på kostnadene og kompleksiteten av implementeringen av de ulike løsningene.

I dette blogginnlegget skal vi se på hvordan en kursadministrativ løsning fungerer og hvordan en slik løsning kan spare deg for tid, arbeid og penger sammenlignet med LMS.

 

Hva er en kursadministrativ løsning?

En kursadministrativ løsning, også kalt kursstyringssystem, løsning for administrasjon av kurs og Course Management System (CMS), er et sett med verktøy som gjør at kursadministratoren og/eller kursinstruktøren kan opprette og administrere kurs og kursdeltakere uten å måtte veksle mellom utallige plattformer og/eller håndtere HTML eller andre programmeringsspråk.

Kursadministrative løsninger har blitt en integrert del av både uformell og formell utdanning. Systemene gjør undervisning og kursforvaltning lettere ved å gi et rammeverk og et sett nyttige verktøy for instruktører og kursansvarlige. Funksjonaliteten som ligger i et kursadministrativt system varierer fra løsning til løsning. Eksempler på hva en kursadministrativ løsning kan inkludere er deltakeradministrasjon, påmeldingsløsning, rutineautomatisering, registrering av kompetansebevis og funksjonalitet for kommunikasjon med deltakere.

Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene om kursadministrative løsninger og besvart dem alle. Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon og ta riktig beslutninger for din kursvirksomhet. 

Kursadministrative systemer vs. LMS

Kort sagt kan vi si at LMS egner seg best for kursgjennomføring, mens en løsning for kursadministrasjon tar seg av alt det administrative arbeidet før, under og etter kurs.

Mens digitale læringsplattformer er spesielt tilpasset e-læring og tilrettelegger for kommunikasjon deltakerne imellom, er et kursadministrativt system best egnet for kursadministrative oppgaver og for kommunikasjon mellom kurstilbyder og kursdeltaker. Sammenlignet med LMS, er et kursadministrativt system også mer fleksibelt og fokusert på sikker og effektiv leveranse av kurs.

En kursadministrativ løsning er normalt ikke like funksjonsrik og ofte mindre formell enn en LMS-løsning. Spennende funksjonalitet kan selvfølgelig være bra det – men det er ofte dyrt og unødvendig dersom du egentlig ikke har behov for funksjonene og benytter deg av dem.

Her har du fem måter et skybasert kursstyringssystem kan spare deg og virksomheten din for tid, arbeid og penger.

Spar-penger-og-tid-på-kursadministrasjon

Ikke kast bort penger på funksjonalitet du ikke har bruk for

Har du virkelig behov for en plattform med e-læring, forumer, live chat og andre LMS-funksjoner? Ved valget mellom et tradisjonelt LMS eller et kursstyringssystem, vil antall funksjoner du har tilgjengelig, øke prisen på systemet.

Planlegger du å benytte deg av all funksjonaliteten, så er jo dette helt greit. Men dersom du ikke har behov for all funksjonaliteten, er det dumt å la dette spise store deler av det verdifulle budsjettet ditt. Hvorfor betale for noe du ikke har bruk for?

Lag en liste over hvilke krav du har til et kursadministrativt system og hold deg til denne i jakten på riktig systemleverandør. Dette vil holde både fokuset og kostnadene på det nivået de bør være!

 

 

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Fokuser på din største prioritet: Å drive kursvirksomheten effektivt

En skybasert administrativ løsning er den ideelle løsningen for organisasjoner som er på jakt etter et fleksibelt verktøy som hjelper dem med å nå ut med kurs til deltakere så raskt og enkelt som mulig.

Kursansvarlige og instruktører logger inn via nettleseren og laster opp kurs, publiserer dem og åpner opp for påmelding fra potensielle deltakere. Kurssøkende melder seg på kurset gjennom et påmeldingsskjema på nett og påmeldingene administreres enkelt i det skybaserte administrative systemet. Easy peasy! Ikke kast bort tid på avanserte systemer når det finnes løsninger som lar deg fokusere på det som faktisk er viktig: Å nå ut til deltakere med kursene dine og administrere både kurs og deltakere effektivt.

 

Få unnagjort kursadministrativt arbeid hvor som helst og når som helst

De fleste organisasjoner benytter seg av verktøy som ikke begrenser seg til de digitale enhetene som finnes på kontoret. Med online løsninger som Gmail, Slack, Google docs og lignende blir tilgangen til arbeidet mye enklere – også når man ikke befinner seg på kontoret. Det bør være like enkelt å administrere kurs også.

De fleste kursadministrative systemer får du tilgang til gjennom skyen. Det betyr at de kan nås hvor som helst og når som helst, så lenge man har en internettforbindelse. Når man kun er et påloggingsforsøk unna arbeidet, er det en god sjanse for at man får ting raskere unnagjort – enten man er på reisefot, har hjemmekontor eller er ute hos en kunde.

Administrere-kurs-på-cafè

 

Ikke bind deg på lang sikt

Skybaserte kursadministrative løsninger og skyløsninger generelt, fungerer som regel som Software as a service (SaaS). Det betyr at du kun betaler for bruk av den delen av systemet du har bruk for på en rullende basis, samt har muligheten til å skalere opp eller ned mellom ulike pakker med forskjellig mengde funksjonalitet. De fleste SaaS-løsninger binder deg kun på kort sikt, og lar deg enkelt si opp abonnementet dersom du ikke ønsker å fortsette når perioden din utgår. Du har med andre ord god kontroll over kontrakt, bruk og budsjett.

En LMS-løsning er ikke et system du erstatter eller går enkelt bort i fra. Mengden faglig informasjon som ligger på plattformen, samt fysisk hosting og langvarige kontrakter, gjør et tradisjonelt LMS vanskeligere å forlate sammenlignet med en vertsbasert løsning i skyen.

Dersom du for første gang skal prøve ut en administrativ løsning for kursene dine, kan et SaaS kursstyringssytem være mer ideelt for deg.

«Etter at vi gikk over til FrontCore har vår kursadministrasjon blitt av en annen verden. Vi gikk fra å trøble med Excel-lister og påmeldinger via e-post til kursadministrasjon som går som en drøm.»

Liv Grindberg

Fagansvarlig kontor og økonomi, OBI

 

Få rask og enkel implementering

Skybaserte løsninger er enkle å implementere. Man trenger ikke laste ned, installere programvare og kontinuerlig gjøre oppdateringer av programvaren. Alt du trenger er et brukernavn og et passord, så er du gang!

Fordi du med det rette kursstyringssystemet kun kjøper de funksjonene du faktisk har bruk for, slipper du også å kaste bort tid på unyttig funksjonalitet og på opplæring av funksjoner som kursvirksomheten aldri kommer til å bruke. Det er både tid og penger spart!

 

Så – Hvem passer et kursadministrativt system for?

En kursadministrativ løsning passer for virksomheter som er innstilte på å administrere kurs raskt og enkelt, og som ikke har tid eller budsjett til hosting og RFPer, noe som ofte er assosiert med implementering av et LMS.

Dersom du ikke ønsker å være bundet til en løsning i mange år, liker idéen om å kun betale for funksjonalitet du har bruk for, kunne tenke deg tilgang til ditt administrative system hvor som helst og når som helst og ikke har behov for å tilrettelegge for e-læring og kommunikasjon deltakere i mellom – kan et kursadministrativt system være den riktige løsningen for deg.

Hvis et fleksibelt, skybasert administrativt system for kurs høres ut som en løsning du kunne tenke deg å utforske, kan du lese mer om FrontCore’s Kursadministrative løsning her, eller booke en gratis, uforpliktende demo her.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2600 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 18 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Tjenester

Få mer tid til verdiskaping

Automatisér rutineoppgaver og effektiviser kurshverdagen med Kursadministrasjon fra FrontCore.

Se selv hvorfor over 2700 kurstilbydere stoler på FrontCore

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere og opplæringsansvarlige med å oppnå en mer effektiv og lønnsom hverdag. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøskolen BI og er Inbound-sertifisert gjennom HubSpot Academy. Besøk Elines LinkedIn-profil her.