FrontCore logo
Blikkfanger

Dette er de 7 største kurstrendene i 2021!

av | mar 17, 2021 | Kursadministrasjon

FrontCore presenterer trender for kursmarkedet 2021

Hva er de største trendene i kursbransjen i 2021, og hvilke kurs har vært mest populære så langt dette året? I dette innlegget skal jeg ta deg gjennom de 7 største trendene i kursmarkedet for 2021, og for å gi deg et lite hint er det meste digitalt!

 

1. Digitale kurs – “Go digital, or go home”

Trend nummer 1 er nok ikke overraskende for noen, men digitale kurs er mest sannsynlig her for å bli. Det er nå ikke lengre mulig å se bort ifra alle de positive sidene ved å både drive og delta på digitale kurs.FrontCore webinar illustrasjon.

For det første har mange flere deltakere mulighet til å delta på kurs når de er digitale. Dette kommer både av logistikkmessige årsaker, men også av at man sparer tid når man ikke trenger å reise noe sted for å delta. Dette har nok også ført til et større behov for fleksibilitet for de fleste deltakere, som nå ser at det er mulig å kombinere kurs med både jobb og familie.

Dette kan føre til at det blir vanskeligere for mange å komme tilbake til fysiske kurslokaler igjen, nettopp fordi man da mister denne muligheten til å kombinere kurs med en ellers travel hverdag. Det finnes flere kurs som har komponenter ved seg som ikke kan gjøres om til digitale varianter, derfor vil nok også kombi-kurs bli noe vi ser mye av både i år og lengre frem i tid. Der vil de delene som kan kjøres digitalt, være digitale, og de delene som må gjøres fysisk, være i et klasserom.

 

2. Flere kursbedrifter skalerer opp digitalt

Å gå over til digitale kurs handler ikke bare om å holde kursene digitalt, men også om å drive kursbedriften mest mulig digitalt. Her ser vi i FrontCore at stadig flere kurstilbydere er på jakt etter en digital løsning for kursadministrasjon som kan komplementere det digitale tilbudet de har bygget opp!

En heldigital platform for kursadministrasjon betyr at kursbedrifter kan gjøre de fleste av sine daglige og ukentlige gjøremål i en og samme løsning. Samtidig vil man gjennom et kursadministrativt system automatisere flere prosesser, som gjør det enkelt å skalere opp virksomheten etterhvert som det blir behov for det.

Det kan være vanskelig å vite om din kursbedrift har bruk for et kursadministrativt system, men har du lyst til å lære mer om hva et kursadministrativt system er kan du lese mer om det ved å klikke her.

 

3. We love webinars!

Webinarer har virkelig blitt det nye store, enten det er klassiske forelesninger som holdes, paneldebatter eller produktdemonstrasjoner!

Det fine med webinarer er at det er enkelt å sette opp da det ikke kreves så mange fancy programmer. For de fleste holder det å kun bruke Zoom. I tillegg er det lett å få mange deltakere om man har aktuelle og interessante tema som engasjerer!

Mange bedrifter bruker webinarer for å komme i kontakt med nye potensielle kunder, gjennom å snakke om tema de vet kundene er interessert i. Det kan være en lur måte å nå ut til nye deltakere på også!

 

4. Videobasert læring er den mest brukte formen for kurs

Du tenker kanskje at videobasert læring er det samme som digitale kurs og webinarer – men videobasert læring baserer seg på videoer man kan se når som helst og hvor som helst, som alltid ligger tilgjengelig.

Fraxx online kurstilbyder.

Skjermbilde tatt av nettsiden til Fraxx.

Dette er en ny form for kurs som enda ikke er så mye brukt i Norge, men som har gjort det stort i for eksempel USA. Det fine med denne formen for kurs og læring, er at man kan få lære av eksperter innenfor feltet! Et eksempel er Fraxx som er et nytt norsk konsept som lager nettkurs med kjendiser som du kan få rett inn i din egen stue.

Denne formen for kurs krever en del digital og teknisk kompetanse for å gjøre det profft, men når man først har laget videoene er det ingen grense for hvor mange som kan abonnere på de. Med andre ord er skaleringsmulighetene enorme!

Visste du at den største plattformen for videobasert læring er YouTube? Kanskje ikke så rart, men der er millioner av minutter av kunnskap – kun et lite søk unna.

 

5. Teknologidrevne verktøy blir fremtiden for evalueringer

Du har sikkert erfaring med hvor lang tid det tar å rette prøver for hånd? Derfor er det kanskje ikke så overraskende at teknologidrevne vurderingsverktøy er satt til å bli fremtiden for retting av prøver. Disse verktøyene kan gi umiddelbar tilbakemelding, øke effektiviteten og redusere lærernes arbeidsbelastning.

Mange systemer, både Learning Management Systems (som gjerne brukes som plattform for e-læring) og kursadministrative systemer, har allerede denne funksjonen!

I FrontCore kan du for eksempel teste dine kursdeltakere og se effekten av kursene dine gjennom automatiske utsendte tester i etterkant av kursgjennomføring. Du kan sette opp tester med spørsmål som inneholder både svar med avkrysning, flervalg, ja/nei og fritekst. Du kan også gjøre testene obligatoriske for å få sertifisering, eller som en sjekk om deltakerne har fått med seg det de skal.

Vil du lære mer om FrontCore sine moduler kan du klikke HER!

Flere e-læringsplatformer vil også etterhvert begynne å bruke AI-aktiverte vurderingsverktøy. Enkelte av disse finnes allerede, for eksempel Glider.ai, Nearpod, SpringSuite og ProProfs Online Assessment Software. Disse evaluerer fortløpende deltakerne sitt kunnskapsnivå gjennom online quiz, kurs, spørreskjemaer osv. Kanskje du skal prøve en av de i ditt neste online kurs?

 

6. Et voksende behov for kurs for kursholderne

Tradisjonelle kursholdere som jobber i klasserom eller holder foredrag, er ikke alltid utstyrt for å lykkes i et online eller virtuelt miljø, det merket du kanskje godt i mars 2020?

Å holde kurs gjennom en skjerm er en helt annen opplevelse, og det krever et mer spesifikt ferdighetssett, både formidlingsmessig og teknisk. Mange kursholdere har nok kjent på at de selv må “tilbake på skolebenken” for å lære seg både nye systemer og nye formidlingsteknikker som fungerer gjennom en skjerm.

På grunn av dette har det vært eksponentiell vekst i behovet for opplæring som hjelper kursholdere med å kvalifisere seg til virtuelle miljøer.

Derfor har det utviklet seg et behov for å utvikle selve opplæringen av disse kursholderne. Det er særlig kurs som hjelper kursholdere med å kvalifisere seg til virtuelle miljøet, spesielt webinarer for å gjennomgå sentrale programvarer, som har blitt populære.

Kjenner du på et behov for mer kjøtt på beinet når det kommer til nettbasert undervisning? Her kommer et par artikler du kanskje burde få med deg:

 

7. Større og rikere datasett driver avgjørelser

Det er ingen hemmelighet at bedre data fører til bedre beslutninger. Og akkurat dette har drevet mange bedrifter til dypere, rikere datasett for å få innsikt i deres eksterne arbeidsstyrke og spore forskjellige beregninger for å bestemme produktivitet og utvikling.

For å vite hvilke kurs du skal satse på videre, er det jo lurt å vite hvilke av de som er mest lønnsomme, ikke sant?

Det finnes flere gode systemer som kan gi deg som kursholder data, blant annet kan du via FrontCore sin “Dashboard”-funksjon se hvor mange påmeldinger du trenger på hvert kurs for å nå ditt budsjett. I tillegg kan du se beleggsprosenten og antall kanselleringer.

Vil du lese mer om FrontCore sin Dashboardfunksjon og andre funksjoner i løsningen kan du klikke HER!

 

Hvilke kurs har vært mest populære så langt i 2021?

Nå som vi har snakket litt om trender er du kanskje nysgjerrig på å vite hvilke kurs som har vært mest populære hittil i 2021?

Her kommer en liste over de 15 mest søkte kurskategoriene på Kursguiden.no hittil i år:

 1. IT-kurs
 2. Dansekurs
 3. Hobbykurs
 4. Truckførerkurs
 5. Sport- og friluftskurs
 6. Anleggsmaskinførerkurs
 7. Male- og tegnekurs
 8. IT-strategi
 9. Yogakurs
 10. Keramikkurs
 11. Svømmekurs
 12. Hundekurs
 13. Valpekurs
 14. Kurs i helse- og sosialfag
 15. Kurs i programvare og applikasjoner

Hvordan fungerer kurskategoriene på Kursguiden.no?

Kursguiden.no er Norges ledende markedsplass for kurs. Nettstedet markedsfører over 45 000 kurs og studier tilbudt av flere tusen kurstilbydere.

Årlig leter over 1 million kurssøkere etter kurs på Kursguiden. For å gjøre det enkelt for de kurssøkende å finne fram til det kurset de er ute etter, er alle kurs kategorisert i totalt 1968 ulike hoved- og underkategorier.

Kurssøkerne havner i de ulike kurskategoriene på flere forskjellige måter: De kan gjøre søk i Google som fører dem inn i en kurskategori på Kursguiden.no, eller de kan gå direkte inn på Kursguiden.no og gjøre fritekstsøk eller klikke direkte på den kategorien de ønsker å lete etter kurs i.

Håper det var noen trender her du ikke allerede hadde fått med deg! Har vi glemt noen? Legg gjerne igjen en kommentar og fortell oss hvilken trend du mener blir størst i kursmarkedet i 2021!

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Forfatter: Frida Sundbye

Forfatter: Frida Sundbye

Digital Content Marketer

Relaterte artikler

Hva er læring? Få tips til metoder som fremmer læring

Lær hvordan du kan forbedre kurs og undervisning ved å forstå hva som fremmer læring. Oppdag ulike læringsteorier og få praktiske råd for å skape engasjerende og effektive kursopplegg. Les våre beste tips for å organisere kurs som gir deltakerne et høyere læringsutbytte.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *