FrontCore logo

4 tips til effektiv markedsføring av dine kurs

av | jan 16, 2019 | Markedsføring | 0 kommentarer

Har du et ønske om flere deltakere på kursene dine i 2019 – uten å bruke store summer på markedsføring? Her kommer 4 enkle og effektive markedsføringstips til deg.

Vær tilstede på riktig tidspunkt

Nytt år betyr en ny start for mange. Du har kanskje selv satt deg noen mål for hvem du vil være og hva du vil gjøre i 2019.

Kombinert med ubrukte budsjetter hos bedriftene, bidrar denne nyttårstrenden til at januar er høysesong for kurspåmeldinger.

Og når det er høysesong for kurspåmeldinger, gjelder det å være synlig.

Det betyr at du bør legge inn en betydelig innsats på markedsføringsfronten nå i starten av året, før konkurrentene dine kaprer dine potensielle kursdeltakere.

Husk også at det i tillegg til de generelle høysesongene for kurspåmeldinger (starten av året og august måned), kan være egne høysesonger for den type kurs du tilbyr. Et godt eksempel er kajakkurs, som har sin høysesong i sommerhalvåret.

Usikker på hva som er høysesong for påmeldinger til dine kurs? Se på påmeldingshistorikken til kursene dine. I hvilke perioder bruker du å få inn mest påmeldinger?

Les også «Hvordan markedsføre kurs til bedrifter»

Les også «7 tips: Slik utmerker du deg blant dine konkurrenter»

Vær tilstede på riktig sted

Du har sikkert hørt det før, men det kan ikke understrekes ofte nok at valg av markedsføringskanaler bør basere seg på hvor du kan nå ut til de som er i målgruppen din.

Her gjør du kanskje en eller to svært vanlige feil.

«Vi må være synlig overalt»-feilen

Den første feilen er at du lar deg rive med og tenker at du må være tilstede i alle mulige kanaler og nå ut til flest mulig.

Driver du innenfor en nisje vil dette være svært meningsløst og bortkastede ressurser. Du vil ikke få flere kurspåmeldinger selv om du er synlig for over hundre tusen mennesker, dersom ingen av disse har interesse for det du driver med.

Når du planlegger markedsføringen for 2019, bør du ekskludere de kanalene som tar unødvendige ressurser og gir liten gevinst. Sats heller på de kanalene som lar deg rette markedsføringen din mot den faktiske målgruppen din.

«Sosiale medier er den eneste veien»-feilen

Den andre feilen er at du henger deg opp i sosiale medier og glemmer andre kanskje langt mer effektive kanaler for markedsføring av dine kurs.

Mann låst til mobiltelefon

Tenk gjennom hvilke nettsider dine potensielle deltakere bruker og om det er mulig å nå dem med annonsering der. Jo mer målrettet du kan gjøre markedsføringen, jo bedre.

Eksempelvis kan ledernytt.no være relevant for markedsføring av kurs for ledere, mens fiskeavisen.no er mer ideelt for kurs i fluekasting.

Driver du med kurs, vil en kursportal som Kursguiden.no også være en svært ideell markedsføringskanal. Her har du ikke bare mulighet til å nå ut til riktig målgruppe, men du når også ut til målgruppen når de er i riktig modus: Nemlig på leting etter kurs i din kurskategori.

Glem heller ikke de mer tradisjonelle markedsføringskanalene. Kanskje er en plakat på det lokale biblioteket mer effektiv markedsføring av dine dansekurs for eldre enn en annonse på Instagram.

Med andre ord: Velg de markedsføringskanalene som lar deg nå ut til målgruppen din, og glem ikke at sosiale medier bare er én av mange muligheter.

Følg opp med markedsføring av gjennomførte kurs

Mange er flinke til å iverksette markedsføringstiltak i forkant av kursgjennomføringer, men glemmer å følge opp med markedsføring underveis og i etterkant av kurset. Når ett kurs er gjennomført, fokuseres det med en gang på det neste.

Det er synd. Det kan nemlig ligge mye verdi i å markedsføre allerede gjennomførte kurs.

Ved å vise hvordan deler av undervisningen foregår, formidle hvor vellykket en kursgjennomføring har vært, samt dele positive sitater fra fornøyde kursdeltakerne, skaper du trygghet hos dine potensielle fremtidige kursdeltakere. Få dem til å tenke: «Dette vil jeg også være med på. Når er neste kursgjennomføring?»

Tipset er altså: Bruk allerede gjennomførte kurs til å markedsføre dine neste kurs. Dette bringer oss også over til vårt 4. og siste tips:

Kokk tar selfie med kursdeltakere Få kundene dine til å markedsføre for deg

Uttalelser fra tidligere og eksisterende kunder er den mest troverdige formen for markedsføring. Alle virksomheter kan skryte av seg selv, men det er mye mer effektivt å la andre skryte for deg.

Hele 90% sier at de lar seg påvirke av andres kundeomtaler når de tar en kjøpsbeslutning. Det betyr at gode kundeomtaler er en svært effektiv form for markedsføring.

Dessverre er det ofte slik at tilbakemeldingene uteblir med mindre man spør etter dem.

Vi har derfor skrevet et blogginnlegg med hvordan du enkelt kan samle inn kundeomtaler som du kan bruke i markedsføringen din.

Husk også på effekten av jungeltelegrafen. Selv om du ikke velger å dele det kundene dine sier om deg selv, kan kundene dine velge å gjøre det på egenhånd. Sørg derfor for å levere noen skikkelig gode kurs, slik at kundene dine går rundt og sprer positive ord om deg og kursene dine.

Sånn. Det var 4 enkle og effektive markedsføringstips som du kan ta i bruk for å få flere deltakere i 2019. Alt du trenger å gjøre er å sette dem til handling.

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Inbound Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere med å oppnå en mer effektiv og lønnsom kurshverdag. Hun er sertifisert i Inbound-metodikken gjennom Hubspot og har studert tre år markedsføringsledelse ved Handelshøyskolen BI. Besøk Elines LinkedIn-profil her.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den!

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

Få nyttige tips og inspirerende blogginnlegg rett i innboksen!

Konvolutt med blogginnlegg i