FrontCore logo
Blikkfanger

Voksenopplæring på nett vil snart forbigå oppmøtebasert opplæring

av | sep 25, 2020 | Læring

statistikk nettbasert utdanning frontcore kompetanse norge

Kursbransjen er i stadig utvikling, og det er viktig å holde seg oppdatert på nye trender og tall! Kompetanse Norge publiserte sine resultater fra en nettundersøkelse om voksnes deltakelse i nettbasert utdanning, opplæring og læringsaktivitet, og jeg vil i dette innlegget oppsummere artikkelen. Vil du lese forskningsresultatene i sin helhet klikk her!

Artikkelen oppsummert

Bakgrunnen for undersøkelsen utført av Kompetanse Norge er at nye former for opplæring og undervisning har oppstått på bakgrunn av den teknologisk utviklingen. Dette har ført til at vi har fått nye utdannings-, kurs- og opplæringsformer. I og med at dette er en relativ ny utvikling ville Kompetanse Norge finne ut av omfanget av denne nettbaserte deltakelsen, hvilke kjønns- og aldersmessige grupper som deltar og hvilke opplæringsaktiviteter de benytter seg av.

Oppsummert fant undersøkelsen at:

  • Mesteparten av de voksne som tok utdanning i 2019, deltok på tradisjonell, stedsbasert undervisning. 16% deltok på nettstudier med samlinger, og 13% deltok på nettstudier uten samlinger.
  • 37% av voksenbefolkningen hadde de siste 12 månedene før undersøkelsen deltatt i ikke-formell læring på nett.
  • 71% har gjennomført konkrete læringsaktiviteter på nett i løpet av de seneste 12 månedene. Av disse har 21% deltatt på e-læringskurs og 17% på nanolæring.

Det er verdt å merke seg at denne undersøkelsen fant sted før koronapandemien. Dermed hadde tallene for nettbasert deltakelse mest sannsynlig blitt skrudd opp om undersøkelsen hadde blitt gjort i dag. Likevel er tallene representative for den norske befolkningen, og gir et godt innblikk i opplæringsbransjen.

frontkore infographic om kursmarkedet nå

Hva bør du ta utgangspunkt i?

Det er viktig å ta utgangspunkt i hvem kursdeltakerne er, hva de driver med og hvordan de ønsker å lære. Alderen på deltakerne er, i følge denne undersøkelsen, en viktig indikator på hvordan du bør sette opp og gjennomføre dine kurs. Som vi ser av forskningsrapporten vil yngre foretrekke nettbasert undervisning i større grad enn eldre. I tillegg vil flere som er aktive i arbeidslivet også velge nettbasert, mest sannsynlig fordi det er mer praktisk og fleksibelt i tillegg til en jobb.

Artikkelen skriver videre at hele 58% av befolkningen deltok i ikke-formell opplæring gjennom det seneste året! Dette er supre nyheter for oss i kursbransjen, da dette inkluderer både stedsbaserte- og nettbaserte kurs, samt seminarer og workshops mm. Dette forteller oss at kurs er i vinden som aldri før!

 

Hvorfor er denne statistikken interessant for deg?

Som kurstilbyder er det viktig å optimalisere tilbudet til brukerne. Tilpasses kursene til deltakerne vil de bli mer fornøyde og vil mest sannsynlig komme tilbake!

Noen ganger vil å tilpasse kursene til deltakerne bety å tilby nettbaserte versjoner av kurset, andre ganger å være fleksibel på kurstidspunktet, å tilby kurs på kveldstid eller i helger eller på flere forskjellige lokasjoner.

Det denne statistikken viser tydelig at nettbasert opplæring, e-læring og kurs tar en større og større plass i utdannings- og kursmarkedet. Kanskje har du kurs eller deler av kurs som kan gjøres nettbasert eller til e-læring? Mulighetene er mange, og om du er interessert i å lære mer om hvordan å konvertere oppmøtebaserte kurs til kurs på nett, kan du se på våre innlegg på dette temaet her:

 

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Forfatter: Frida Sundbye

Forfatter: Frida Sundbye

Digital Content Marketer

Relaterte artikler

Hva er læring? Få tips til metoder som fremmer læring

Lær hvordan du kan forbedre kurs og undervisning ved å forstå hva som fremmer læring. Oppdag ulike læringsteorier og få praktiske råd for å skape engasjerende og effektive kursopplegg. Les våre beste tips for å organisere kurs som gir deltakerne et høyere læringsutbytte.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *