FrontCore logo
Blikkfanger

Slik gjør integrasjoner kursvirksomheten din mer effektiv

av | jun 2, 2021 | Kursadministrasjon

Connect your training business with integrations

Istedenfor å bruke tid på å flytte data rundt fra program til program manuelt, hadde det ikke vært supert om du og teamet ditt kunne fokusere på å bygge en enda bedre kursvirksomhet? Med integrasjoner kan dere nettopp det!

Integrasjoner innehar muligheter til å forbedre alle aspekter ved kursvirksomheten din. Uansett hvilke programvarer du bruker i din kursvirksomhet, er sjansen stor for at du kan bruke integrasjoner som kan hjelpe deg med å forenkle dine prosesser, optimalisere innsatsen og være en god støttefunksjon til dine medarbeidere.

Enhver kursvirksomhet har en eller annen form for administrativt system, enten det er et knippe excel ark med oversikt over kursholdere og lokaler, eller om du har et fullverdig kursadministrativt system slik som FrontCore sin TMS løsning. Uansett hvor du er på den administrative effektivitetsskalaen, kan integrasjoner hjelpe deg!

 

Hva er integrasjoner?

En integrasjon er en type kobling mellom to eller flere systemer som i utgangspunktet ikke snakker sammen, som gjør at de kan fungere sammen som en helhet. En integrasjon henter ut informasjon fra ett system, og gi mulighet til å gjenbruke det i et annet. Når integrasjonen deler data fra ett system til ett annet gir det deg muligheten til å få tilgang til flere funksjoner og alternativer mens du bruker programvaren.

Illustrasjon over hvordan integrasjoner fungerer

Hvorfor bruke integrasjoner?

Integrasjoner løser og forenkler behovet ditt for ny programvare når virksomheten din vokser og utvikler seg. De lar deg beholde systemet du bruker for øyeblikket, ved å ganske enkelt legge til koblinger til andre applikasjoner og tilleggsfunksjoner du trenger. Da forbedres den totale systemfunksjonaliteten, uten at du trenger å oppdatere programvaren!

Ved å utnytte integrasjonsforbindelser på tvers av systemene dine, kan du styrke kursvirksomheten din til å oppnå et mye bredere utvalg av oppgaver når du forbedrer funksjonaliteten til programvaren. Dette er spesielt nyttig ettersom behovene endres ettersom kursvirksomheten vokser og utvikles.

Selv om programvaren din kanskje hadde den funksjonaliteten du trengte da du starter kursvirksomheten, vil det sannsynligvis dukke opp andre behov som trenger nye applikasjoner når bedriften vokser.

 

Hvem trenger integrasjoner?

Integrasjoner er nyttige verktøy for praktisk talt alle virksomheter, uansett størrelse eller bransje.

For kurstilbydere er integrasjoner linken som gjør det mulig å skaffe seg alle de beste systemene på hvert felt – og få de til å snakke sammen.

Det er nemlig slik at å ha ett system som gjør alt, ikke nødvendigvis er den beste løsningen. Det er mange virksomheter som har brent seg på å velge slike systemer, da de ofte er tungvinte og krever flere år med implementering, har store og sjeldne oppdateringer og høye kostnader. Da blir bedriftene sittende igjen med en løsning som ikke fungerer optimalt for det de ønsker å oppnå, og må ofte også ha manuelle prosesser selv om systemet ble markedsført som å kunne gjøre “alt”.

Dette har blitt en utdatert løsning, og de fleste virksomheter velger nå “best-of-breed” i steden. Det vil si at du kan velge hvert enkelt system som er best innenfor sin kategori, og koble det sammen med andre “best-of-breed” systemer. På den måten kan du velge og vrake fra øverste hylle, og få det beste av alle verdener.

 

Integrasjonen som gjør alle andre integrasjoner mulig – Zapier

Zapier er en automasjonsapp som flytter informasjon mellom alle dine favorittsystemer helt automatisk! Ved hjelp av Zapier kan ditt kursadministrative system knyttes til over 2000 andre apper.

Den muliggjør automatiske arbeidsflyter på tvers av systemene, og det uten behov for en eneste linje med kode. Disse arbeidsflytene kalles “zaps” og kan enkelt settes opp med “drag and drop”-systemet. Setter du opp en zap vil denne flytte informasjonen for deg, helt automatisk. På denne måten kan du bruke din tid på mer verdiskapende oppgaver for din kursbedrift.

Noen eksempler på systemer du kan knytte til ditt kursadministrative system via Zapier er Intercom, Salesforce, HubSpot og Talent LMS.

Om Zapier integrasjonen høres ut som noe for din kursbedrift kan du lese mer om den her: Knytt FrontCore opp mot over 2000 apper med denne nye integrasjonen!

FrontCore Zapier integrasjon muligheter Du kan integrere FrontCore med dine andre favorittsystemer – les om FrontCore sine integrasjoner ved å klikke her!

 

Populære bruksområder ved integrasjoner for kurstilbydere

Det er flere typer data du som kurstilbyder kan ha nytte av å få flyttet automatisk mellom systemer, og jeg vil her gi noen eksempler på de mest populære bruksområdene for kurstilbydere. Integrasjoner er derimot utrolig allsidige og kan brukes til mye mer enn det som kommer frem av denne listen!

Fakturainformasjon

En av de kanskje aller viktigste er fakturainformasjon. Med en API tilkobling (funksjonen som lar programmene snakke sammen) kan all informasjonen om deltakerne, type kurs og pris feedes rett inn i ditt regnskapsprogram. Tenk hvor mye tid og potensielle feil i navn og adresser det vil spare deg!

Deltaker eller brukerinformasjon

Vil du ha en integrasjon mellom ditt kursadministrative system (TMS) og LMS (Learning Management System), kan deltaker eller brukerinformasjon feedes mellom programmene. Eksempelvis kan en bruker opprettes automatisk i LMS når informasjonen legges inn i TMSen. Dette eliminerer mye “double-punching” og frigjør masse tid.

Kursdeltakerens fremgang og kursbevis

I mange LMSer måles fremgangen til kursdeltakerne. Om denne informasjonen mates mellom systemer kan informasjonen om deltakere som fullfører kurs, automatisk overføres og trigger generering og utstedelse av kursbevis.

Håper du har lært noe om hva integrasjoner er og hvordan du kan bruke de for å gjøre din kursbedrift mer effektiv! Om du vil ha mer informasjon om FrontCore sitt kuradministrative system og hvilke integrasjoner systemet kan kobles opp mot, kan du lese om FrontCore sine integrasjoner her!

Kilder

HubSpots artikkel om integrasjoner

 

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Forfatter: Frida Sundbye

Forfatter: Frida Sundbye

Digital Content Marketer

Relaterte artikler

Hva er læring? Få tips til metoder som fremmer læring

Lær hvordan du kan forbedre kurs og undervisning ved å forstå hva som fremmer læring. Oppdag ulike læringsteorier og få praktiske råd for å skape engasjerende og effektive kursopplegg. Les våre beste tips for å organisere kurs som gir deltakerne et høyere læringsutbytte.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *