FrontCore logo
Blikkfanger

Hvilke kurs er mest populære akkurat nå? 1.plassen vil overraske deg

av | okt 18, 2019 | Kursadministrasjon

Pall med mest populære kurs

Årlig lander over 1 million kurssøkere på Kursguiden.no på jakt etter kurs i en rekke ulike kategorier.

Da jeg her om dagen tilfeldigvis tok en titt på kategoristatistikken vår, skvatt jeg av noe jeg ikke har sett tidligere. Den mest trafikkerte kurskategorien er nemlig noe litt utenom det vanlige.

«Dette må jeg blogge om!» tenkte jeg. For er det noe som er interessant for kurstilbydere som deg, så er det jo å følge med på hvilke kurs folk er på utkikk etter.

Nedenfor finner du derfor en liste over de 10 mest populære kurskategoriene akkurat nå. Finner du dine kurs blant disse?

 

Hvordan fungerer kurskategoriene på Kursguiden.no?

Kursguiden.no er Norges ledende markedsplass for kurs. Nettstedet markedsfører over 45 000 kurs og studier tilbudt av flere tusen kurstilbydere.

Årlig leter over 1 million kurssøkere etter kurs på Kursguiden. For å gjøre det enkelt for de kurssøkende å finne fram til det kurset de er ute etter, er alle kurs kategorisert i totalt 1968 ulike hoved- og underkategorier.

Kurssøkerne havner i de ulike kurskategoriene på flere forskjellige måter: De kan gjøre søk i Google som fører dem inn i en kurskategori på Kursguiden.no, eller de kan gå direkte inn på Kursguiden.no og gjøre fritekstsøk eller klikke direkte på den kategorien de ønsker å lete etter kurs i.

 

Topp 10 populære kurs akkurat nå

Mens noen kurskategorier er populære året rundt, ser vi også trender i hvilke kurs folk er på utkikk etter. I følge vår trafikkstatistikk er det disse kursene som er spesielt ettertraktet akkurat nå:

 

10. Malekurs og tegnekurs

Når temperaturen synker og bladene begynner å endre farge, øker også interessen for innendørsaktiviteter.

Dette er sannsynligvis en av årsakene til at kategorien «Malekurs og tegnekurs» har sneket seg inn på 10.plass på topp 10-listen over kategorier med høyest trafikk.

I tillegg til påvirkningen av været, er det også kjent at mange tilbydere av tegne- og malekurs setter opp egne kurs for hele høstsemesteret samt helgekurs utover høsten. Det faktum at folk er klar over dette øker naturligvis også trafikken inn i kategorien.

 

9. Kurs i arbeidsvarsling

Det er ikke bare fritidskurs som øker i popularitet når trærne begynner å slipper bladene sine. Mange er på utkikk etter ny jobb eller er allerede på vei inn i nytt arbeid når høsten kommer. Det øker også etterspørselen etter arbeidsrelaterte kurs.

«Kurs i arbeidsvarsling» er en populær kurskategori året rundt og havner på 9.plass på listen over de mest populære kursene i september måned.

En av årsakene til denne kurskategoriens popularitet er også at sertifiseringen må fornyes hvert 5. år. Dette gjør at kurskategorien fortsatt er relevant for kurssøkere som allerede har tatt kurs i arbeidsvarsling tidligere.

 

8. Yogakurs

Høst er sesongen hvor overgang og endring ikke bare preger naturen, men også livet til mange mennesker. Som jeg allerede har vært inne på: Mange er i gang med et nytt studie eller har nylig startet i en helt ny jobb.

Kanskje er det behovet for å opparbeide seg en indre ro i endringstider som gjør at kategorien «Yogakurs» har klatret oppover og landet på en 8.plass på rangstigen over de mest populære kurskategoriene akkurat nå.

 

7. Anleggsmaskinfører og maskinførerbevis

I likhet med kurs i arbeidsvarsling, er «Kurs i ulike anleggsmaskiner» populært året rundt.

Kursene er obligatoriske for alle som ønsker å jobbe med masseforflytningsmaskiner og som derfor også trenger maskinførerbevis i én eller flere anleggsmaskintyper.

Kategoriens plassering på topplisten er altså ikke særlig sesongbasert – Den befinner seg stadig i topp 10 mest trafikkerte kurskategorier året rundt. Dette er også en av kategoriene som driver flest kursvisninger, det vil si klikk inn på ulike kurs som befinner seg i kurskategorien.

 

6. Språkkurs og språkreiser

Kategorien «Språkkurs og språkreiser» har den siste måneden hoppet opp hele 14 plasser og havner derfor på 6. plass over de mest populære kurskategoriene denne måneden.

Det er ikke uten grunn.

Mange språkkurs og språkreiser har oppstart og/eller avreisedato på høsten og er åpne for påmelding utover høstmånedene. Det kjøres også informasjonsmøter om språkreiser for kommende semester i løpet av høstsemesteret. Det er med andre ord nå folk leter etter denne type kurs.

Dessuten skal vi ikke undervurdere effekten positiv omtale av språkkurs og språkreiser fra profilerte profiler kan ha. De siste månedene har en av Norges største bloggere, Sophie Elise, snakket varmt om denne typen reiser i flere av sine kanaler. Med hennes følgerbase på hele 741 124 følgere er det derfor naturlig at etterspørselen av denne type kurs og reiser øker.

 

Jente rekker opp hånden i et språkkurs

 

5. Truckførerkurs under 10 tonn

«Truckførerkurs for truck under 10 tonn» er en underkategori av hovedkategorien «Truckførerkurs». Kategorien er normalt en av våre mest populære kategorier. Så langt i 2019 har denne kategorien faktisk vært den kategorien med aller mest trafikk jevnt over. Dette er også den kategorien som av topp 10-kandidatene som har generert flest påmeldinger til kurstilbyderne som profilerer sine kurs i kategorien.

Den siste måneden har «Truckførerkurs for truck under 10 tonn» -kategorien blitt forbigått av fire kurskategorier. Tar du en titt på disse kategoriene ser du at dette har en naturlig forklaring.

 

4. Jegerprøven

Vi er inne i høysesongen for jakt på vilt, og det gjør naturlig nok utslag på populariteten til kurskategorien «Jegerprøven».

I denne kategorien finner kurssøkere jegerprøvekurs som leder dem opp mot jegerprøven.

Kanskje er det alle de som ser gleden andre finner i høstjakten som nå kjenner på lysten til å ta jegerprøven selv. Og da må de først på kurs!

 

3. Hobbykurs

Når du finner ut at du ønsker å bruke fritiden din på noe som kjennes givende, er det ikke alltid like enkelt å vite hva man skal se etter.

Dette kan være en av årsakene til at kategorien «Hobbykurs» er å finne blant de mest populære kategoriene ganske så ofte. Folk søker på det generelle nøkkelordet «hobbykurs» i håp om å få idéer og inspirasjon til hvilke kurs de kan ta for å komme i gang med en egen hobby.

 

2. Truckførerkurs

I likhet med underkategorien «Truckførerkurs for truck under 10 tonn», finner vi også stort sett hovedkategorien «Truckførerkurs» blant de mest trafikkerte kurskategoriene. Den siste måneden har hovedkategorien forbigått den populære underkategorien. Dette kan tyde på en økt etterspørsel av kurs i stortruck og teleskoptruck, eller at folk gjør mer generiske søk i Google og på Kursguiden.

 

1. Dansekurs for voksne

Selv om «Dansekurs for voksne» er en kategori som har en del trafikk året rundt, er det overraskende å se denne kategorien helt på toppen av topp 10-listen.

Eller er det egentlig det?

Statistikken viser nemlig at denne delen av året er en årlig høysesong for denne kurskategorien. Hva kan dette komme av?

Mulighetene er mange, men jeg velger å døpe dette fenomenet for «Skal vi danse»-effekten.

Vi ser nemlig at trafikken i kurskategorien skyter i været med en gang Skal vi Danse sendes på TV. Og når underholdningsprogrammet rundes av, er det andre kurskategorier som klatrer til toppen.

 

Markedsfør kursene dine for målgruppen din

Selv om dette er topp 10 populære kurs akkurat nå, leter over 1 million kurssøkende etter kurs i alle kategorier på Kursguiden.no året rundt. Har du lyst til å være synlig for de som leter etter kurs i din kategori? Les mer om markedsføring på Kursguiden her eller kontakt oss her for å komme i gang allerede i dag.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

FrontCore-teamet

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2600 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 18 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få bedre grunnlag for beslutninger og strategiplanlegging

Tjenester

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Nå ut til din målgruppe

Bli synlig der folk leter etter kurs i din kategori.

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere og opplæringsansvarlige med å oppnå en mer effektiv og lønnsom hverdag. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøskolen BI og er Inbound-sertifisert gjennom HubSpot Academy. Besøk Elines LinkedIn-profil her.

Relaterte artikler

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.