FrontCore logo
Blikkfanger

5 steg for å velge kursadministrativ løsning

av | feb 24, 2021 | Kursadministrasjon

FrontCore presenterer 5 steg for å velge kursadministrativ løsning

Å velge riktig system for dine kursadministrative oppgaver er avgjørende for suksessen til din kursvirksomhet. Med hundrevis av løsninger for kursadministrasjon tilgjengelig kan det ofte føles overveldende å bestemme seg for én av dem. Du kan i verste fall ende opp med å velge en løsning med funksjonalitet som du ikke trenger og som du betaler i dyre dommer for.

Hvordan går du fram for å sikre deg den løsningen som passer best for din virksomhet?

Her er en 5-trinns guide for å velge den mest fordelaktige administrative løsningen for din kursvirksomhet.

 

Steg 1: Analysér virksomhetens behov

Start prosessen med å finne den beste løsningen for kursadministrasjon med å diskutere temaet med kollegaer og beslutningstakere i virksomheten. Definér hva som er virksomhetens behov når det kommer til et kursadministrativt system. Hva slags funksjonalitet trenger dere egentlig?

Når du gjør dette bør du ha flere ting i tankene. Tenk på virksomhetens mål, hvilke oppgaver som skal utføres med det nye systemet, hva som er viktig for de ansatte i virksomheten, hva som er viktig for virksomhetens kunder og ikke minst: Tenk på sikkerhet. Du har ikke lyst til å ende opp med en løsning som ikke er GDPR-kompatibel.

Uansett om det er første gang dere går til anskaffelse av et system for kursadministrasjon eller om dere er ute etter å erstatte et gammelt system, så er det spesielt to ting dere også bør ta stilling til:

Kursadministrativ løsning eller LMS?

Hva er dere egentlig ute etter: Er det et system eller løsning for kursadministrasjon dere trenger, eller ser dere etter et LMS? Trenger du hjelp til denne vurderingen, har vi skrevet et blogginnlegg om systemer for kursadministrasjon vs. LMS her.

«Alt-i-ett» eller «Best-of-breed»?

I tillegg til dette bør dere ta stilling til om dere er ute etter en alt-i-ett-leverandør eller om en «best-of-breed»-løsning er det beste for dere. Trenger dere en løsning som kun hjelper dere med kursadministrativt arbeid og som spesialiserer seg på dette feltet, eller trenger dere en løsning som også tar for seg andre deler av virksomheten?

Er du usikker på dette kan du lese mer om «best-of-breed»-løsninger og «alt-i-ett»-løsninger her!

FrontCore sine fordeler med en best-of-breed løsning.

 

Steg 2: Lag en kravsliste

Basert på analysen i forrige steg, bør du nå sette opp en liste med krav til løsningen for kursadministrasjon i en prioriteringsrekkefølge. Lag også gjerne en oversikt over hva du «må ha» og hva som er «fint å ha». På denne måten blir det enklere å forstå hva som er avgjørende, hva som er viktig og hva som er fint å ha i løsningen dere ser etter.

 

Steg 3: Søk etter alternativer som dekker dine behov

Nå som du har din komplette kravsliste og vet bedre hva som er viktig og hva som er «fint å ha», er det på tide å finne noen aktuelle systemleverandører og utelukke systemleverandører som ikke er aktuelle. Benytt deg aktivt av kravslisten din når du gjør research på de ulike alternativene du finner.

Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene om kursadministrative løsninger og besvart dem alle. Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon og ta riktig beslutninger for din kursvirksomhet. 

Steg 4: Gjør produktevalueringer

Etter å ha funnet noen aktuelle leverandører av kursadministrative systemer, har du sannsynligvis sett deg ut to-tre favoritter som ser ut til ha det du er ute etter. Dette er finalistene dine. Nå er tiden inne for å gå mer i dybden på disse.

Dette kan du gjøre ved å forespørre mer informasjon enn det som er tilgjengelig på nettsiden, booke en demo eller å teste ut en prøveperiode av løsningene.

Når det kommer til så komplekse systemer som kursadministrative systemer, mener vi i FrontCore at du vil få mest ut av å booke en demonstrasjon av løsningen.

Gjennom en demo vil salgspersonen du snakker med få innsikt i hva dine behov er og dermed vise deg hvordan løsningen for kursadministrasjon kan tilfredsstille akkurat disse behovene. Du slipper å rote rundt i en fremmed løsning uten å forstå hvordan ulik funksjonalitet kan hjelpe virksomheten din, og du slipper å bla gjennom lange PDF-sider med produktinformasjon.

Gjennom en demo får du muligheten til å stille spørsmål, slik at du kan forsikre deg om at løsningen faktisk inneholder den funksjonaliteten som du har på kravslisten din. I tillegg får du en kontaktperson som du kan kontakte dersom du har spørsmål i etterkant av demoen.

 

Steg 5: Ta et valg om løsning for kursadministrasjon

Neste steg er å beslutte hvilken kursadministrative løsning dere skal gå for. Forespør forslag fra hver av dine finalister og se på prisopplysninger, mulige implementeringstidspunkter og hvordan de kan hjelpe dere og tilpasse seg deres behov.

Her er det fort gjort å gå i en felle: Mange velger den billigste løsningen til tross for at denne ikke presterer best på punktene oppgitt i kravslisten. På sikt kan dette bli mye dyrere og mer tidkrevende enn å velge riktig løsning på første forsøk. Sørg for at løsningen du velger faktisk oppfyller kravene dine!

Har du fulgt de overnevnte retningslinjene, bør du nå føle deg trygg på at du velger riktig programvare og løsning for kursadministrasjon.

Har du vurdert å bruke FrontCore til din kursadministrasjon? Da kan du lese mer om våre administrative løsninger her eller booke en demo med en av våre produkteksperter her.

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

Hvordan holde en medarbeidersamtale?

Lær hvordan du holder en effektiv medarbeidersamtale! Utforsk tips til forberedelse, gjennomføring og oppfølging, samt spørsmål du kan stille for å styrke kommunikasjon og engasjement. Gjør samtalene dine meningsfulle og få bedre resultater!

les mer

Hvordan finne målgruppen din?

Lær hvordan du identifiserer målgruppen din for bedre markedsføring. Få innsikt i å analysere eksisterende kunder, utføre konkurrentanalyser og forstå viktigheten av primær- og sekundærmålgrupper. Øk treffsikkerheten og effektiviteten i din kommunikasjon.

les mer

Hva karakteriserer en god leder?

Lær hva som kjennetegner en god leder og hvordan ledelse og læring henger sammen. Oppdag viktige egenskaper som støttende, empatisk og løsningsorientert ledelse. Få innsikt i hvordan du kan implementere effektive læringsstrategier på arbeidsplassen.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *