FrontCore logo
Blikkfanger

4 steg mot en mindre stressende kurshverdag

av | mai 24, 2020 | Kursadministrasjon

Pall med mest populære kurs

Stress begrenser deg og står i veien for suksess. Når du er stresset, tenker du ikke klart og oppfører deg på måter som ikke representerer deg som person. Stress lammer deg, gjør deg mindre produktiv, og påvirker relasjonene dine med team og kolleger. Vi i FrontCore vet at hverdagen til en som jobber med kurs, ofte er en hverdag fylt med stress. Enten du sitter med den administrative delen av kursvirksomheten, er kursinstruktør eller driver med begge deler: Du har sannsynligvis mer enn nok å gjøre! Hvordan stresse mindre i en hverdag hvor det alltid er mye å gjøre? I dette blogginnlegget finner du 4 steg du kan ta for å få en mindre stressende kurshverdag!

4 steg som gjør din kurshverdag mindre stressende

woman-shutting-off-ringing-alarm-clock-from-bed

1.  Opparbeid gode spise- og søvnvaner

Jada – du har nok hørt det før: Riktig mat og tilstrekkelig med søvn er avgjørende for kroppens stressregulering. Likevel er det ofte akkurat dette stressede mennesker ikke tar seg tid til. I en stressende kurshverdag, er det enkelt å kjøpe kjapp og usunn mat, samt bli sittende oppe lenge om kveldene for å jobbe. Dette resulterer i en ond sirkel med stress, søvnløshet og lite energi.

Snu trenden! Akkurat som dårlige vaner enkelt kan bli en rutine, kan gode vaner også bli det! Ved å snu på matvanene dine får du mer energi og bedre konsentrasjon, og jobber dermed mer effektivt. Dermed trenger du heller ikke å sitte lenge oppe om kvelden for å jobbe, og du får nok søvn til å bli opplagt og fortsette den gode rutinen dagen etter.

P.S: Ordentlig mat trenger ikke å være tidkrevende! Her har du noen tips til rask og sunn hverdagsmat! Kyllinggryten med grønnsaker anbefales på det sterkeste!

2. Tøm hodet og få ting ned på papiret

Hvor ofte tenker du: «Dette jeg huske?» Dette er en veldig vanlig tanke, og når du får nok av disse tankene, er det ikke rart at du blir stresset. Alt for mange ting å huske på resulterer ofte i et tankekaos som det sjeldent kommer noe godt ut av.

Ved å få tankekaoset ned på papiret, får du ikke bare tømt hodet, men du får mye også bedre oversikt. Da blir det lettere å slappe av.

Det finnes mange måter du kan gjøre dette på. Noen foretrekker å bruke notat-appen på mobiltelefonen, mens andre skriver ting rett inn i kalenderen sin. I FrontCore er vi også veldig glade i bruk av sjekklister. Du kan lese om hvorfor vi liker sjekklister så godt her.

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Fordi vi opplever sjekklister som et nyttig verktøy for å tømme hodet og for å få bedre oversikt, har vi også utformet en egen sjekklistemodul i vår løsning for kursadministrasjon. Er du nysgjerrig på sjekklistemodulen, kan du lese mer om denne i vårt blogginnlegg om sjekklister.

3. Beveg deg

I likhet med punk nr.1, er trening noe veldig mange hopper over når hverdagen oppleves som stressende. Faktum er at trening er noe av det lureste du kan gjøre, selv når tiden egentlig ikke strekker til. Visste du at fysisk trening kan rense kroppen for stress-stoffer? Når musklene i kroppen brukes, renses blodet for stoffer som utløses i kroppen når vi er stresset.

Fysisk aktivitet trenger ikke bety to timer med heftig styrketrening inne på treningsstudio. Å ta seg en gåtur eller en joggetur på 45 minutter hjelper også på stressnivået. Alt er bedre enn ingenting!

woman-chewoman-checking-the-time-watch

4. Arrester unødvendige tidstyver

En av hovedårsakene til at mange opplever stress på jobben, er at arbeidsoppgavene er så mange og/eller tidkrevende at tiden ikke strekker til. Enten blir du gående med dårlig samvittighet over ting du ikke rekker å gjøre, eller så må du jobbe langt utover det du egentlig har kapasitet til. Her er to ting du kan gjøre for å unngå dette:

Automatiser rutineoppgaver

Hvor mange av arbeidsoppgavene dine er rutineoppgaver som du gjør om og om igjen? Hadde det ikke vært deilig å slippe å bruke tid på disse oppgavene, slik at du kunne viet oppmerksomheten din mot noe litt mer spennende og samtidig fått en mindre stressende kurshverdag?

Selv om rutineoppgaver ofte oppleves som enkle oppgaver, er de i mange tilfeller veldig tidkrevende. De krever også at man kontinuerlig går rundt og husker på dem. Rutineoppgaver kan altså være en bidragsyter til stress.

Ved å automatisere oppgaver du gjør ofte, kan du frigjøre store mengder med tid. Mange oppgaver kan enkelt automatiseres. Ta for eksempel e-postutsendelser. Mange kurstilbydere sender ut faste e-postutsendelser både i forkant og i etterkant av gjennomførte kurs. Her er det mye tid og energi å spare på e-postautomatisering.

Email-marketing-automation-course

Det finnes en rekke ulike programmer som lar deg automatisere e-post-utsendelser. MailChimp og HubSpot er blant de mest kjente. Men ingen av disse spesialiserer seg på mailutsendelser for kurs.

I FrontCore har vi laget en rutinemodul til dette formålet. Rutinemodulen er en del av vår kursadministrative løsning. Her kan du enkelt sette opp automatiske mailutsendelser til utvalgte deltakere og/eller instruktører. Enten du ønsker å lage en mailutsendelse til påmeldte deltakere, til alle deltakere som er på venteliste eller til instruktøren eller kundekontakten til ett spesifikt kurs – We got you!

I rutinemodulen kan du sette opp utsendelsene både timer, dager, måneder og år i forkant og i etterkant av kurs. Du kan også legge ved filer, hvilket er veldig praktisk dersom du ønsker å utsendelsen av kursprogram eller kursbevis skal skje helt av seg selv. Etter å ha satt opp en rutine i rutinemodulen, vil denne gjøre rutinen for deg helt av seg selv, frem til du eventuelt ønsker å avslutte rutinen.

 frustraded-tired-man-computer

Kutt ut alle programmer som ikke snakker sammen

Dette punktet er spesielt viktig for deg som bruker mye tid på kursadministrasjon. Mange som jobber med administrasjon av kurs, bruker enormt mye tid på ekstraarbeid som følge av at de benytter seg av ulike typer programvarer som ikke snakker sammen.

Ofte benyttes det ulike programmer for administrasjon av deltakere, eget program for fakturering, eget program for e-postutsendelser, for utforming av kurs- og kompetansebevis, for innhenting av påmeldinger, for sjekklister og for analyse. Når disse programmene ikke snakker sammen, kastes det bort mye tid på overføring av data og navigering mellom de ulike programmene.

Forsøk å finn programvare som enten har mange av funksjonene du trenger, og/eller som kan snakke med andre programvarer via blant for eksempel API-er. Dette vil du kunne spare enormt mye tid på, og dermed blir det også lettere å senke skuldrene og få en mindre stressende kurshverdag.

Stress ned allerede i dag

Hva venter du på? Med bare 4 enkle steg kan du sørge for at kurshverdagen din blir enklere å håndtere. Ta første steg mot en mindre stressende kurshverdag allerede i dag! Kommenter gjerne i kommentarfeltet dersom du har noen gode tips til andre kurstilbydere om hvordan du gjør din kurshverdag mer stressfri.

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

Hva er læring? Få tips til metoder som fremmer læring

Lær hvordan du kan forbedre kurs og undervisning ved å forstå hva som fremmer læring. Oppdag ulike læringsteorier og få praktiske råd for å skape engasjerende og effektive kursopplegg. Les våre beste tips for å organisere kurs som gir deltakerne et høyere læringsutbytte.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *