FrontCore logo
Blikkfanger

Slik vil vi gi barn en lysere framtid – Bli med du også!

av | nov 22, 2019 | Aktuelt

Pall med mest populære kurs

Barnekonvensjonen fyller 30 år denne måneden. Og selv om det er mange grunner til å feire dens betydning, er det også verdt å merke seg at barns rettigheter fortsatt brytes hver eneste dag.

Det ønsker vi å gjøre noe med. Og vi vil ha deg med på laget vårt.

 

Barnekonvensjonen – Barn er individer med egne rettigheter

Denne måneden er det 30 år siden verdens ledere vedtok FNs konvensjon om barnets rettigheter under FNs generalforsamling i 1989.

Barnekonvensjonen, «the UN Convention On The Rights of the Child (UNCRC)» på engelsk, er den mest fullstendige erklæringen om barns rettigheter som noensinne er produsert. Med hele 192 land som har forpliktet seg til bestemmelsene er den også den mest ratifiserte internasjonale menneskerettighetsavtalen i historien.

Konvensjonen består av 54 artikler som beskriver barns rettigheter og hvordan myndigheter skal samarbeide for å oppfylle rettighetene til alle barn.

Kort sagt inkluderer konvensjonen barns rett til:

 1. Liv, overlevelse og utvikling
 2. Beskyttelse mot vold, overgrep eller omsorgssvikt
 3. En utdanning som gjør at barn kan oppfylle potensialet sitt
 4. Å bli oppdratt av, eller ha et forhold til foreldrene sine
 5. Å uttrykke sine meninger og bli lyttet til

Du kan lese en forenklet utgave av barnekonvensjonens 54 artikler her eller laste ned en PDF av barnevernkonvensjonen på norsk her.

 

Viktigheten av utdanning som menneskerett

Det er ikke uten grunn at utdanning er knyttet til flere av artiklene i barnekonvensjonen og er ett av 17 «Sustainable Development Goals» som er satt av FN.

Kvalitetsutdanning er nemlig selve grunnlaget for bærekraftig utvikling og forbedret livskvalitet. Utdanning muliggjør sosioøkonomisk mobilitet og er nøkkelen til å bryte ut av en fattigdomssyklus. Gjennom utdanning reduseres ulikheter, kjønn blir likestilt, toleransen mellom mennesker øker og samfunn blir mer fredelige.

I tillegg kan tilgang til god utdanning bidra til å utstyre lokalbefolkninger med de verktøyene som kreves for å utvikle innovative løsninger på noen av verdens største problemer.

Afrikanske barn i undervisning

 

265 millioner barn går ikke på skole

Det er de siste 30 årene blitt gjort mye for å forbedre situasjonen for barn rundt om i verden. På utdanningsfronten har det de siste ti årene blitt gjort store framskritt for å øke tilgangen til utdanning på alle nivåer og øke deltakelse i skolen, spesielt for jenter og kvinner. De grunnleggende ferdighetene har derfor forbedret seg enormt.

Likevel er det fortsatt et faktum at mange barn blir født inn i et liv der de grunnleggende privilegiene omtalt i barnekonvensjonen ikke blir oppfylt. Skal barn få en skikkelig start på livet og få en ordentlig sjanse til å lage en framtid for seg selv, kreves det en enda dristigere innsats for å gjøre enda større grep.

Ta en titt på disse tallene fra FN:

 • Hver dag går mer enn 1 milliard barn over hele verden på skole. Likevel er anslagsvis 617 millioner (omtrent 2/3) barn og unge ikke i stand til å oppnå minimum ferdigheter i lesing og matematikk.
 • Mer enn 265 millioner barn er for øyeblikket utenfor skolen. 22% av disse er i barneskolealderen.
 • I Sentral-Asia er det 27% flere jenter enn gutter i barneskolealder som ikke går på skole.
 • 1 av 5 barn mellom 6 og 17 år går ikke på skole.

Dette skyldes blant annet mangel på utdannede lærere, mangelfullt læremateriell, midlertidige klasser og dårlige sanitære forhold. I tillegg kommer mange barn sultne, syke eller utmattede fra jobb eller husarbeid på skolen.

Det er tydelig at alle artiklene i barnekonvensjonen og FNs 17 «Sustainable Development Goals» er sterkt sammenkoblet, og at flere områder må jobbes med for at kvalitetsutdanning skal kunne bidra til at barn får muligheten til å bygge sin egen framtid. Og det vil vi være med å bidra til.

 

FrontCore donerer 5% av salgsinntekter i oktober og november

Gjennom vår misjon om å bidra til både personlig og yrkesmessig realisering for alle borgere, er det klart at vi i FrontCore ønsker å bidra til at tallene overfor endres.

I forbindelse med 30.års jubileet til barneverskonvensjonen samlet vi derfor denne måneden hele kontoret for å diskuterte hvordan vi kan bidra til at barnekonvensjonen etterleves.

For å feire at barnevernkonvensjonen fyller 30 år denne måneden, har vi besluttet at FrontCore vil donere et beløp som tilsvarer 5% av alt vi selger i oktober og november til UNICEFs arbeid for å forbedrede forhold for barns utdanningssituasjon rundt om i verden.

Men vi gir oss ikke der. Vi har lyst til å bidra mer, også over tid.

Vi utforsker nå mulighetene for å samarbeide med UNICEF på lang sikt, slik at vi kan bidra til viktige prosjekter knyttet til barn og utdanning også i etterkant av 30.års-jubileet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å følge oss videre i denne prosessen.

FrontCore på møte med UNICEF

Team-medlemmer i FrontCore på møte med Unicef for å utforske mulighetene for et potensielt samarbeid over tid.

 

Bli med og gi barn en skikkelig start på livet

Som bedrift har man mulighet til å bidra i samfunnet på mange positive måter. UNICEF har gjort det enkelt for bedrifter å bli med på å skape en bedre fremtid for alle barn.

Her er tre ting virksomheten din kan gjøre for å bidra:

 • Ønsker virksomheten din å donere et engangsbeløp? Klikk her og velg «Klikk her for bedriftsgave».
 • Lyst til å ha et eget samarbeid med UNICEF? Sjekk ut hvordan du blir en samarbeidspartner her.

Ønsker du å bidra uavhengig av virksomheten din, kan du bli fadder eller donere et engangsbeløp selv her.

La oss gjøre en forskjell sammen!

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Del denne posten: 

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få bedre grunnlag for beslutninger og strategiplanlegging

Tjenester

Spar opptil 61% tid 

Med kursadministrasjon fra FrontCore kan du forenkle og automatisere de viktigste prosessene i kursvirksomheten, slik at du får tid til de verdiskapende aktivitetene.

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere og opplæringsansvarlige med å oppnå en mer effektiv og lønnsom hverdag. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøskolen BI og er Inbound-sertifisert gjennom HubSpot Academy. Besøk Elines LinkedIn-profil her.

Relaterte artikler

Hva er læring? Få tips til metoder som fremmer læring

Lær hvordan du kan forbedre kurs og undervisning ved å forstå hva som fremmer læring. Oppdag ulike læringsteorier og få praktiske råd for å skape engasjerende og effektive kursopplegg. Les våre beste tips for å organisere kurs som gir deltakerne et høyere læringsutbytte.

les mer

Utnytt kraften i e-læringssystemer

E-læringssystemer (LMS) har fullstendig endret måten vi tilnærmer oss utdanning og opplæring. Etter fremveksten av nettbasert læring har LMS-plattformer blitt et viktig verktøy for både kursvirksomheter så vel som bedrifter som ønsker å trene sine ansatte.

les mer