FrontCore logo
Blikkfanger

Fyll opp kursene dine med splitter ny salgsmodul

av | sep 23, 2020 | Aktuelt, Ny funksjonalitet

Verktøyene kurssøk, kandidatsøk og kursspakker illustrert som en komplett salgsmodul

Den letteste, men samtidig kanskje mest oversette muligheten til å øke omsetning, er salg til deltakere som tidligere har vært gjennom dørene dine (enten de fysiske eller virtuelle).

Gjennom 20 år har vi observert at kurstilbydere jobber svært ineffektiv med oppsalg mot eksisterende kunder. Dette til tross for de gode mulighetene for å få tidligere deltakere tilbake på nye kurs.

For mange er årsaken for dårlige systemer for å finne hvem som er potensiell målgruppe for kommende kurs. Uten gode systemer blir oppsalg mot tidligere deltakere svært krevende.

FrontCore har derfor utviklet en løsning for å effektivt gjøre oppsalg mot tidligere deltakere. Vår nye salgsmodul vil i kombinasjon med de nye gruppene i e-post markedsføringsmodulen bli en game changer for kurstilbydere som bruker FrontCore. Den avanserte salgsmodulen vil med andre ord dramatisk effektivisere oppsalgsprosessen og øke muligheten for å forbedre belegg på planlagte kurs. Det betyr tid spart og økt kursomsetning. Bedre blir det ikke.

 

De tre komponentene i salgsmodulen

Salgsmodulen består av tre komponenter som sammen gjør det enkelt å fylle opp kursene dine med deltakere du allerede har i din egen database, finne tomme seter som du trenger å fylle for å få fulle kurs, samt muligheten til å fremme kjøp av flere kurs samtidig.

La oss ta en nærmere titt på de ulike komponentene:

 

Kandidatsøk: Fyll opp kursene dine med kandidater fra egen database

Dine tidligere deltakere er en skjult gullgruve. Vårt nye kandidatsøk er spaden du trenger for å nå gullet.

Med kandidatsøket i den nye salgsmodulen kan du enkelt finne kandidater i din egen database som du kan fylle opp de kommende kursene dine med. Kandidatsøket er med andre ord det perfekte verktøyet for din salgs- og markedsavdeling når de skal finne leads i egen database.

 

Slik fungerer Kandidatsøket:

 • Kandidatsøket gir deg mulighet til å enkelt finne oppsalgsmuligheter. Bruk filtre og utvalg for å finne frem til deltakere i systemet som oppfyller ønskede kriterier. Eksempel: Finn deltakere som har deltatt på ABC-kurs i Oslo, som enda ikke har vært på ABC2-kurs. Inviter så disse ved hjelp av e-postmarkedsføring eller ved å ringe kandidatene i listen din.
 • Listen med kandidater kan eksporteres eller lagres som dynamiske eller statiske grupper som kan videresendes til salgsavdelingen eller benyttes i e-postmarkedsføringsmodulen.

 

Fordeler:

 • Fyll opp kursene dine ved hjelp av oppsalgsmuligheter i egen database

 

Kurssøket: Finn setene du trenger å fylle opp og få fullbookede kurs

Kurssøket er like effektivt for å oppdage ledige kursplasser som en metalldetektor er effektiv for å finne mynter under bakken. Med kurssøket er det enkelt å spore opp tomme seter og dermed oppdage salgsmuligheter i systemet. Kurssøket er det perfekte verktøyet for din salgs- og markedsavdeling når de skal finne ut hvilke kurs som trenger en boost for å bli fullbooket.

 

Funksjoner:

 • Kurssøket er enda et nyttig salgsverktøy. Med kurssøket blir det enkelt å finne ut hvilke kurs du bør markedsføre ytterligere for å få fylt opp plassene.
 • Bruk filtre for å finne spesifikke kurs i systemet.
 • Søkeresultatet viser kurs som oppfyller kriteriene du har satt, samt viktig informasjon som du trenger for å avgjøre om det bør iverksettes tiltak for å markedsføre kurset ytterligere.

 

Fordeler:

 • Finn setene du trenger å fylle opp og få fullbookede kurs

Steg-for-steg guide:

Hvordan lage et

vellykket nettbasert kurs

11 steg mot et nettbasert kurs

deltakerne dine sent vil glemme.

Kurspakker: Tilby rabatterte pakker med kurs

Mange bedrifter ønsker å sende flere ansatte på en rekke kurs, og foretrekker derfor å kjøpe rabatterte kurspakker som de kan benytte fortløpende ved behov hos èn kurstilbyder istedenfor å kjøpe ansatte inn på enkeltkurs hver gang en ansatt trenger å kurses. Med «Kurspakker» i vår nye salgsmodul kan du enkelt tilby rabatterte kurspakker som bedriftene kan benytte på denne måten. Ikke bare møter du virksomhetenes behov, men du styrker også lojaliteten de har til deg som leverandør og får solgt flere pakker med kurs samtidig. Win-win!

Dessuten: Kurspakkene kan også benyttes mot privatkunder som ønsker å kjøpe flere kurs samtidig.

 

Slik fungerer kurspakker:

 • Opprett kurspakker som du tildeler spesifikke bedrifts- eller privatkunder.
 • Velg hvilke kurs og tilleggsprodukter pakken skal inneholde, antall deltakere per kurs, pakkens utløpsdato, rabatt på de ulike kursene i pakken, total pakkepris.
 • Opprettelse av kurspakke vil automatisk generere en kode og en ordre.
 • Send så koden til riktig e-postadresse i systemet, slik at koden kan benyttes til å booke deltakere på kurs.
 • Når koden benyttes ved påmelding, vil prisen i påmeldingsskjemaet justeres og deltakeren vil betale den rabatterte prisen som kurspakkekoden gir.
 • Dersom du ønsker at kunden skal betale for hele kurspakken i forkant av påmelding, kan du enkelt eksportere kurspakkeorderen gjennom «faktura»-modulen. Betaler kunden for kurspakken på forhånd, vil prisen ved benyttelse av kurspakkekoden i påmeldingsskjemaet bli kr 0,-.
 • Hold oversikt over de ulike kurspakkene dine i kurspakkeoversikten. Der finner du enkelt informasjon om hvor mange, samt hvilke, deltakere som har brukt koden knyttet til de ulike kurspakkene, pakkekoder, ordreoversikter m.m.

 

Fordeler:

 • Øk kundelojalitet og omsetning ved å selge større kurspakker til samme kunde

 

Har du noen spørsmål knyttet til salgsmodulen? Ta kontakt med oss her, så hjelper vi deg!

 

Med vennlig hilsen

FrontCore-gjengen

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Eline Hagene

Eline Hagene

Senior Marketing Manager

Relaterte artikler

Hvordan holde en medarbeidersamtale?

Lær hvordan du holder en effektiv medarbeidersamtale! Utforsk tips til forberedelse, gjennomføring og oppfølging, samt spørsmål du kan stille for å styrke kommunikasjon og engasjement. Gjør samtalene dine meningsfulle og få bedre resultater!

les mer

Hvordan finne målgruppen din?

Lær hvordan du identifiserer målgruppen din for bedre markedsføring. Få innsikt i å analysere eksisterende kunder, utføre konkurrentanalyser og forstå viktigheten av primær- og sekundærmålgrupper. Øk treffsikkerheten og effektiviteten i din kommunikasjon.

les mer

Hva karakteriserer en god leder?

Lær hva som kjennetegner en god leder og hvordan ledelse og læring henger sammen. Oppdag viktige egenskaper som støttende, empatisk og løsningsorientert ledelse. Få innsikt i hvordan du kan implementere effektive læringsstrategier på arbeidsplassen.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *