FrontCore logo

Derfor bør du bruke FrontCore i nettleseren Chrome

av | feb 26, 2019 | Aktuelt

FrontCore i Chrome

Microsoft’s beslutning om å droppe sin egen EdgeHTML-motor, samt sikkerhetsrisiko knyttet til Internet Explorer, innebærer at du bør revurdere hvilken nettleser du skal bruke for kursadministrasjon og annen nettaktivitet fremover.

Nettleseren Edge utgår

Microsoft’s nåværende standardnettleser Edge har hatt liten suksess siden den trøblete lanseringen i 2015.

Nå har Microsoft besluttet å droppe Microsoft Edge og EdgeHTML-motoren som driver den. Istedenfor skal de bygge en ny nettleser for Windows 10, som nå har fått kodenavnet Anaheim.

Anaheim skal basere seg på Chromium – samme motor som brukes av blant annet Google Chrome. Det betyr at nettsider åpnet i Microsoft’s nye nettleser vil se like ut og fungere likt som de gjør i nettleseren Google Chrome. Ustabiliteten og ytelsesproblemene som finnes i Edge i dag vil med andre ord løses av Anaheim.

Bruk av Internet Explorer innebærer sikkerhetsrisiko

Utfasingen av Internet Explorer begynte da Microsoft lanserte Microsoft Edge. Fordi Microsoft ikke lenger støtter nye web-standarder, utvikler, gjør oppdateringer og tester på Internet Explorer, oppdages det stadig kompatibilitetsproblemer og sikkerhetshull i nettleseren.

Tidligere denne måneden gikk Microsofts sikkerhetssjef, Chris Jackson, ut og sa at det er risiko knyttet til å bruke IE som standardnettleser. Han understreker at IE kun bør brukes når det er tvingende nødvendig, og anbefaler å benytte andre nettlesere.

Bruker du fortsatt Internett Explorer, bør du med andre ord bytte nettleser med en gang.

Velg Chrome for optimal kursadministrasjon

Alt dette betyr naturligvis at FrontCore vil utfase støtte for Internet Explorer og Microsoft Edge i tiden fremover.

Vi anbefaler derfor at du benytter deg av Chrome når du skal jobbe i FrontCore, da det er i denne nettleseren du vil få den beste opplevelsen av FronCore.

Har du ikke Google Chrome enda? Last ned Google Chrome her.

Del denne posten: 

Vil du bli en bedre kurstilbyder?

Få innsikt, tips, idéer og inspirasjon rett i innboksen.

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 2600 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 18 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få unnagjort oppgavene dine med Sjekklistemal for Kurs

Forfatter: Eline Hagene

Forfatter: Eline Hagene

Marketing Manager

Eline produserer innhold for å hjelpe kurstilbydere og opplæringsansvarlige med å oppnå en mer effektiv og lønnsom hverdag. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøskolen BI og er Inbound-sertifisert gjennom HubSpot Academy. Besøk Elines LinkedIn-profil her.

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den!