FrontCore logo
Blikkfanger

Hvorfor trenger du både LMS og TMS?

av | aug 20, 2020 | Verktøy

hvorfor trenger du både LMS og TMS

Både LMS, Learning Management System, og TMS, Training Management System enklere kalt kursadministrasjon, er en viktig del av en velfungerende kursbedrift. Men det er jo så mange programvarer man burde ha, er det virkelig nødvendig å ha begge disse?

Er du usikker på hva forskjellen er mellom de to systemene? Da er du ikke alene.

Ikke bare høres det ut som LMS og TMS er nesten det samme, men det kan være vanskelig å skille på de funksjonelle forskjellene til programvaren også.

 

Forskjellen mellom en Løsning for Kursadministrasjon og et Learning Management System

Enkelt forklart er TMS en programvare som hjelper kursbedrifter effektivisere og optimalisere prosesser i backoffice. Systemet er fokusert på å organisere kurs, og er bygget for kursadministratorer. Kjerneegenskapene dreier seg om administrative aktiviteter som kursbedriftens prosesser. Eksempler på dette kan du lese mer om lengre ned i innlegget om du klikker HER. Selv om mange TMS programvarer inkluderer brukerportaler for kursdeltakerne, er de som bruker programvaren på daglig basis gjerne kursledere, bedriftens daglig leder eller andre nøkkelpersoner i kursbedriften.

LMS er også en programvare, men denne fokuserer på kursdeltakerne. Programvaren hjelper til med å styre e-læring ved å muliggjøre innholdsstyring, kursleveranse og fremdriftssporing. Interaksjonen med deltakerne er i sentrum, og dermed øker også antallet brukere drastisk. Kursledere vil så klart ha oversikt over leveransen av kursene gjennom LMS, i tillegg til å følge med på deltakernes fremgang og hvor mange som fullfører kursene. Men i bunn og grunn er sluttbrukerens opplevelse kjernefunksjonen i programvaren, og mye av verdien ligger i flyten til programmet når det kommer til interaksjon med kursdeltakerne.

117 eksempelspørsmål

& best practice

-  117 eksempelspørsmål i ulike kategorier

-  Hvordan oppnå høy responsrate

-  Hvordan få tilbakemeldinger av høy kvalitet

-  Hvordan effektivt samle inn evalueringer

Trenger jeg begge, eller holder det med en?

Det kan være vanskelig å vite om man trenger et LMS, TMS eller begge. Noen spørsmål det kan være lurt å stille seg for å finne ut av det er:

 

Hvor stor andel av kursene er ledet av instruktører vs e-læring?

Er en stor del av kursene dine ledet av instruktører, vil det mest sannsynlig være en større andel administrativt arbeid og dette håndteres best av et TMS. Driver du for det meste med kurs på nett og e-læring vil LMS i mange tilfeller være dekkende. Driver du både med e-læring og stedsbaserte kurs, vil det beste være å investere i begge systemene.

 

Har du mest problemer når det kommer til innholdsproduksjon og kursleveranse, eller med logistikk, kostnadsoppfølging og administrative prosesser?

Problemer med innholdsproduksjon og kursleveranse vil løses best mulig med en god LMS programvare. Er det administrative prosesser som er hovedproblemet, er TMS midt i blinken.

Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene om kursadministrative løsninger og besvart dem alle. Lær alt du trenger å vite om systemer for kursadministrasjon og ta riktig beslutninger for din kursvirksomhet. 

Hva er kjerneformålet til softwaren du er på utkikk etter?

Å definere hvilke egenskaper som er er “must” og hvilke som er fine å ha men ikke en nødvendighet er en viktig prosess. Det kan være den store investeringen i programvare bør gå til et TMS, men at kun en integrasjon med andre programvarer holder i steden for en LMS. Alltid se etter programvaren som på best mulig måte har gode løsninger for egenskapene det er viktigst for deg å få løst!

Det er ikke alle kursleverandører som vil trenge å benytte seg av begge programvarene. Det er lurt å gjennomføre en grundig undersøkelse av hva det er du trenger, før du går til innkjøp da det kan være dyrt med feilkjøp.

Her er en enkel oppsummering av forskjellene mellom de to ulike systemene:

trenger du både lms og tms

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den:

Ansatte i FrontCore

Kort blå strek

Om FrontCore

Over 3700 kurstilbydere benytter seg av løsninger fra FrontCore – og det er ikke uten grunn. FrontCore er nemlig et av Norges ledende kompetansemiljøer innen webmarkedsføring av kurs og skysystemer for kursadministrasjon. Med over 19 års erfaring fra kursbransjen og fingeren kontinuerlig på pulsen i markedet, hjelper vi kurstilbydere med å oppnå mer effektiv drift og høyere inntekter.

Få inn flere og bedre kursevalueringer

Tjenester

Forfatter: Frida Sundbye

Forfatter: Frida Sundbye

Digital Content Marketer

Relaterte artikler

Hvordan holde en medarbeidersamtale?

Lær hvordan du holder en effektiv medarbeidersamtale! Utforsk tips til forberedelse, gjennomføring og oppfølging, samt spørsmål du kan stille for å styrke kommunikasjon og engasjement. Gjør samtalene dine meningsfulle og få bedre resultater!

les mer

Hvordan finne målgruppen din?

Lær hvordan du identifiserer målgruppen din for bedre markedsføring. Få innsikt i å analysere eksisterende kunder, utføre konkurrentanalyser og forstå viktigheten av primær- og sekundærmålgrupper. Øk treffsikkerheten og effektiviteten i din kommunikasjon.

les mer

Hva karakteriserer en god leder?

Lær hva som kjennetegner en god leder og hvordan ledelse og læring henger sammen. Oppdag viktige egenskaper som støttende, empatisk og løsningsorientert ledelse. Få innsikt i hvordan du kan implementere effektive læringsstrategier på arbeidsplassen.

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *