FrontCore logo

Mobilvennlig påmeldingssystem: En nødvendighet

av | feb 27, 2018 | Aktuelt | 0 kommentarer

Da vi lanserte den nye versjonen av FrontCore, sørget vi for at påmeldingssystemet vårt ble mobilvennlig. Hva innebærer et mobilvennlig påmeldingssystem og hvorfor er det viktig å ha en mobilvennlig påmeldingsløsning?

Hva er et mobilvennlig påmeldingssystem?

Et mobilvennlig påmeldingssystem er en påmeldingsløsning som har et design som tilpasser seg hvilken skjermflate løsningen vises på. Justeringene skjer automatisk. Det betyr at designet er funksjonelt og ser bra ut både på PC, mobil og på nettbrett – helt uten at seeren trenger å gjøre noe selv.

Hvorfor er det viktig å ha en mobilvennlig påmeldingsløsning?

Det finnes flere grunner til at det er viktig å ha et mobilvennlig påmeldingssystem. Vårt mobilvennlige påmeldingssystem skal blant annet hjelpe kundene våre med:

Synlighet i søkemotorene – SEO

Google sine algoritmer oppdateres regelmessig og det er faktisk ingen som helt vet hva det vil innebære å være fullstendig Google-vennlig. Det vi vet, det er at nettsider som ikke er mobilvennlige, straffes. Det betyr at dersom nettsiden din ikke enkel å bruke fra mobiltelefon, vil Google anse siden din som mindre relevant når noen gjør et google-søk. Du vil dermed ikke bli synlig blant søkeresultatene som folk flest klikker på.

Fordi hovedandelen av trafikken til en nettside ofte genereres gjennom organiske søk i Google, er det viktig at vi gjør det vi kan for å sørge for at våre kunders nettsider løftes opp i søkemotrene. Vi ønsker at vårt påmeldingssystem skal kunne bidra til at Google oppfatter våre kunders nettsider som gode, brukervennlige nettsider som fortjener gode plasseringer i søkeresultatene.

telefon-påmeldingsløsning-mobilvennlig

Økt antall påmeldinger

Flere og flere bruker smarttelefon når de Googler og er på utkikk etter kurs. Dersom nettsiden din og påmeldingsløsningen din er vanskelig å bruke fra mobiltelefon, vil du kunne miste et betydelig antall påmeldinger. I følge undersøkelser gjort på temaet, mister man så mye som oppimot 30% av sine potensielle påmeldinger dersom sidene ikke er mobilvennlige.

La oss ta et eksempel:

www.kursguiden.no kommer hele 51% av all trafikk fra mobile løsninger. Hadde ikke vår egen påmeldingsløsning fungert fra mobiltelefon, kan du se for deg hvor mange potensielle deltakere som hadde klikket seg ut igjen av siden uten å ha meldt seg på et eneste kurs.

Hvor mange ser nettsiden din fra mobiltelefon?

Dersom du bruker Google Analytics til nettsiden din, kan du enkelt sjekke hvor stor andel av din trafikk som kommer fra mobil.  Klikk på «Startside» i Google Analytics og scroll deg ned til «På hvilke enheter får du de beste resultatene?» Her kan du se hvor mange av øktene på siden din som gjøres fra mobil, datamaskin og nettbrett.

Å være konkurransedyktig

Mobilvennlighet er et viktig aspekt når det kommer til det å være konkurransedyktig. Er ikke din side og din påmeldingsløsning enkel å bruke på mobil, vil dine potensielle deltakere kunne forsvinne til konkurrentene dine. Med FrontCores påmeldingssystem kan du være trygg på at du ikke mister deltakere til konkurrentene dine pga en lite brukervennlig løsning. Vi hjelper din bedrift med å lykkes på nett.

Å bygge merkevare

Hvordan nettsiden din fremstår, er avgjørende for hvordan folk oppfatter bedriften din. Uten et mobilvennlig design vil noen besøkende kunne oppfatte deg som uprofesjonell. Det samme gjelder påmeldingsløsningen din. Med FrontCore´s påmeldingssystem får du ikke bare en påmeldingsløsning som kan tilpasses egen merkevareprofil, men som også er enkel å bruke fra mobil.

Mobilvennlighet er nødvendig

Den globale statistikken viser at 52% er på mobiltelefoner når de søker etter informasjonen på nettet. Det er med andre ord svært viktig å ha en mobilvennlig påmeldingsløsning dersom man ønsker å få inn påmeldinger. Velger du FrontCore’s påmeldinssystem, er du sikret en løsning for påmeldinger som er optimal for påmelding via alle enheter.

Få en mobilvennlig påmeldingsløsning på egen hjemmeside

Book en demo med oss, så viser vi deg hvordan det fungerer!

Likte du denne artikkelen? Ikke glem å dele den!

Bruk knappene til venstre

Få inspirerende og nyttige blogginnlegg rett i innboksen!

gul-konvolutt-åpen-med-blogg-og-nyhet-innhold